Bravida kutter kostnader, fastholder børsplaner

Installasjonsselskapet Bravida og adm. direktør Jan Kåre Pedersen (bildet) kuttet kostnadene, og klarte å bedre marginene noe i andre kvartal.

Telenor-eide (46,7 prosent) Bravida ASA fikk et resultat før skatt på pluss 9 millioner kroner i andre kvartal, mot pluss 60 samme kvartal i fjor. Dette var likevel en fremgang fra første kvartal, som ga underskudd, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

Omsetningen falt fra 2902 til 2879 millioner, mens driftsresultatet før goodwillavskrivninger falt fra 146 til 89 millioner. I forhold til første kvartal er imidlertid EBITA-marginene forbedret fra 2,3 til 3,1 prosent på grunn av kostnadskutt.

- Resultatet er som forventet. Vi ser frem mot en bedring i Norge etter hvert som oppsigelsene vi har gjennomført gir reduserte kostnader. Det er også et positivt trekk at resultatmarginen vår er bedre i andre kvartal enn i første kvartal, sier konsernsjef Jan Kåre Pedersen i Bravida.

Bakgrunnen for oppsigelsene er lavere investeringer i telekomsektoren.

Bravida har tidligere flagget planer om børsnotering innen første halvår 2003.

«Forberedelsene til børsnotering fortsetter med uforminsket styrke fra administrasjonens side,» opplyses det i kvartalsmeldingen.

Til toppen