DIGI.NO

Bravida solgte 480 servere på én dag

På én dag solgte Bravida IKT 480 servere med anslått verdi 15 millioner kroner.

6. mai 2004 - 10:16

Serversalget er i ferd med å løfte seg. Dette viser ikke minst salgsrekorden hos Bravida IKT i går: På denne ene dagen solgte de 480 HP Proliant Intel-servere.

– Dette var over all forventning. Vi hadde satt et mål om at alt over 150 servere var bra og hadde vel aldri drømt om at det skulle tredobles, sier salgsleder Bent Philipps i Bravida IKT.

Philipps fastslår at dette er rekord for Bravida og høyst sannsynlig også for HP. Bravida IKT er en prioritert partner til HP.

– Jeg tror ikke det er så mange som kan vise til lignende resultat, sier han til digi.no

Bravida vet ennå ikke hvor mye gårsdagens serversalg har innbrakt, men tar vi utgangspunkt i en serverpris på mellom 30.000 til 35.000 kroner, kan det bli en dagsomsetning på 15 millioner kroner i innkjøpsverdi.

– Gårsdagens omsetning kan kanskje utgjøre en tredel eller iallfall en vesentlig del av vår årsomsetning innenfor HP serverporteføljen, sier Philipps.

Bravida IKT er lokalisert med 21 avdelinger i Norge, og det er først og fremst ute i distriktene serverne er levert.

Det høye serversalget har sin bakgrunn i en salgskampanje med gunstige priser og gode innbyttemuligheter for gamle servere.

Bravida ble fra nyttåret skilt ut i tre forretningsområder, der hvert enkelt område har blitt mer synliggjort. Disse er ERV (elektro, rør og ventilasjon), telekommunikasjon og IKT.

Serveromsetningen i fjor lå på noe over 60 millioner kroner på HP-servere for Bravida IKT.

Bravidas salgsrekord kan tolkes som en bekreftelse på analyseselskapet Gartners oppfatning av at det globale serversalget nå vokser i samme tempo som under dot.com-tiden.

    Les også:

Ifølge Gartner løftet serversalget seg 24,1 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Veksttall i 20-prosent klassen må man tilbake til 2000 for å finne. I fjerde og tredje kvartal 2003 vokste serversalget med henholdsvis 23,26 og 24 prosent sammenliknet med de samme kvartalene i 2002.

Også Norsk Data Senter kunne i forrige uke melde om salgsrekord, der de på en dag solgte 154 Proliant servere fra HP til en verdi av 3,3 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.