RESULTATERFINANS

Bravida Telecom endelig solgt

Den tidligere installeringsvirksomheten i Telenor, nå Bravida Telecom, er solgt til et svensk fond.

10. des. 2004 - 08:43

Telecom-delen av service- og installasjonsgiganten Bravida har lenge vært til salg og i går kveld var avtalen undertegnet. Bravida og det nordiske investeringsfondet Altor har signert en avtale om at Altor overtar Bravidas Telecom-virksomhet.

Bravida Telecom AS består av ca. 1850 ansatte og vil inneværende år ha en omsetning på ca 1, 4 milliarder kroner. Driftsresultatet forventes å bli på rundt 150 millioner kroner.

Totalt er Bravida ASA nordens største tekniske totalleverandør med vel 12 000 ansatte i Norge, Sverige og Danmark (før salget). Bravida leverer løsninger innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), tele- og datanett, bredbånd, elektro, ventilasjon, rør og varmestyring. Medarbeiderne er lokalisert på 400 steder i Norden.

Kjøpet foretas av Altor 2003 Fund, rådgitt av Altor Equity Partners AB. Altor er et nordisk investeringsfond med en kapitalbase på i underkant av seks milliarder og fokus på investeringer i mellomstore bedrifter. Altor har så langt kjøpt flere selskaper også i Norge, blant dem Lindorff (inkasso og kredittinformasjon), Adviso (regnskap) og AGR (utstyr til oljesektoren).

- Vi kjøper Bravida Telecom for å etablere en plattform for videre satsning innenfor dette området i Norden, og vi har som målsetting å videreutvikle og posisjonere Bravida Telecom som en nordisk Service Provider med fortsatt norsk hovedkontor og norsk ledelse, sier Hugo Maurstad, som er en av de norske partnerne i Altor Equity Partners.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.