Bravida Telecom heter nå Telavie

Navnet endres etter at det nordiske investeringsfondet Altor overtok som eiere fra nyttår.

Navnet endres etter at det nordiske investeringsfondet Altor overtok som eiere fra nyttår.

Samtidig varsler de nye eierne at Telavie også skal satse på elektroinstallasjon for energibransjen i tillegg til telekommunikasjon, for å kunne bli en ledende aktør også innen dette området.

Telavie vurderer også med utgangspunkt fra hovedkontoret i Norge, ekspansjon gjennom oppkjøp i Sverige og Danmark.

For å kunne dekke den fremtidige etterspørsel etter Telavies tjenester, planlegger selskapet å ansette en rekke nye medarbeidere, deriblant et stort antall lærlinger.

Navnskiftet fra Bravida Telecom til Telavie innebærer at nærmere 2000 ansatte, 1350 biler og 150 bygg spredt over hele Norges land vil fremstå med en ny, helhetlig profil i løpet av første halvår 2005, ifølge administrerende direktør Stein Martinsen i Telavie. Merkeskiftet er allerede i full gang.

Den nye eieren
Altor 2003 Fund, rådgitt av Altor Equity Partners AB, er et nordisk investeringsfond med en kapitalbase på i underkant av NOK 6 milliarder (EUR 650 millioner), etablert i 2003. Altor kjøpte i januar 2004 majoriteten av Lindorff, og har ved ytterligere kjøp i Finland (Contant), Sverige (Nordea Obeståndscentrum), og Norge (Adviso) skapt Nordens største leverandør av faktura- og kredittadministrasjonstjenester med en omsetning på nærmere NOK 2 milliarder. I september i fjor kjøpte Altor det norske, teknologibaserte oljeservicceselskapet AGR Holding AS som i januar i år også overtok konsulentselskapet RC Consultants. I desember 2004 kjøpte Altor Bravida Telecom. Altor er også eier av Dynapac, en av verdens største leverandører innenfor maskiner til anleggsbransjen.

Fakta om Telavie
Telavie beskriver seg som en operatørnøytral, landsdekkende aktør som driver med bygging av telekommunikasjon og bredbånd. Selskapet har ca. 2000 medarbeidere fordelt på mer enn 150 lokasjoner i Norge. Telavie er Norges største entreprenør på prosjektering, installasjon, service og vedlikehold av tele- og datanett. Telenor er Telavies største kunde, med langsiktige kontrakter på bygging, installasjon og feilretting. Selskapets øvrige kunder er større og mindre utbyggere av kommunikasjonsnett med tilhørende teknologi. Telavie satser på å bli Norges største installatør av bredbånd.

    Les også:

Til toppen