JUSS OG SAMFUNN

Bred motstand mot mobilskatten

IKT-Norge får drahjelp fra arbeidsgivere og fagforeninger i motstanden mot mobilskatten.

9. mars 2006 - 07:13

IKT-Norge har lenge jobbet mot politikere for å fjerne mobilskatten. Mobiltelefon er ikke et gode, men en nødvendighet, mener IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff.

Hoff vil helst fjerne mobilskatten helt, eventuelt forhandle om andre tilpasninger.

    Les også:

Nå får han drahjelp fra Norsk Journalistlag (NJ), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og arbeidsgiverorganisasjonen Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) som valgte kvinnedagen til å markere seg mot den nye mobilskatten.

YS-leder Randi G. Bjørgen forteller til digi.no at fagorganisasjonen, som representerer 22 forskjellige forbund med over 200 000 medlemmer, lenge har jobbet mot finanskomiteen og Regjeringen for å fjerne skatten.

– Regjeringen burde inspirere innovasjonsmiljøer til å ta i bruk IKT-verktøy i stedet for å straffe dem, sier Bjørgen.

Hun mener at Norge er i ferd med å bli en kunnskapsnasjon, og at digital teknologi utviklingen spiller en viktig og positiv rolle.

– Mobilskatten er et skritt tilbake, og stikk i strid med Regjeringens mål om å legge til rette fleksible løsninger for småbarnsforeldre og å være distriktsvennlig med bredbånd over hele landet.

I denne uken vil YS ha et møte med IKT-Norge, der de skal diskutere videre framdrift mot politikere. I tillegg vil de skaffe mer dokumentasjon på hvordan mobilskatten slår ut og hvem som blir rammet.

Bjørgen vil alternativt fremme et krav på økt lønn som kompensasjon for mobilbeskatningen.

En mulig endring i vedtaket vil tidligst være klart i revidert statsbudsjett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.