Bred nedgang på Oslo Børs

En oppgang fra morgenen av smuldret vekk, godt hjulpet av nok et resultatvarsel fra USA.

En oppgang fra morgenen av smuldret vekk, godt hjulpet av nok et resultatvarsel fra USA.

Totalindeksen sank halvannen prosent og sluttet på 1.320 poeng. Det svinger på Oslo Børs: I går var IT-sektoren vinneren, mens den i dag er taperen med en nedgang på nesten fire prosent.

Etter en positiv åpning sank totalindeksen fra klokken 10.30 og var allerede i en synkende trend da Motorola Inc kom med resultatvarsel.


Dagens vinnerliste er relativt tynn, kun 23 selskaper viste positiv utvikling, mens taperlisten var adskillig lengre. WiCom ASA er dagens vinner med en oppgang på nesten 10 prosent, men med en omsetning på beskjedne 1.000 aksjer. Når den daglige omsetningen er såpass lav, blir også kursbevegelsen fra dag til dag relativt tilfeldig. Dette kommer av at det er stor forskjell mellom kjøper- og selgerkursen.
Scandinavia Online AS fortsetter videre ned. I dag sluttet aksjen på 45 kroner, noe som er en av de laveste noteringene noensinne. SOL ble notert på Oslo Børs til 115 kroner i juni, og er med dette et av portalselskapene som har sunket mest i Europa og USA ifølge Ekonomi24.se. I dag kom det børsmelding om at SOL legger ned Netbonus.se og er dermed et rent portal-selskap.


Et annet internettselskap som sliter med aksjekursen er iGroup som i dag sluttet på den laveste noteringen noensinne siden selskapet gikk på børs i juni. Aksjen sluttet på 1,44 kroner. Den første dagen iGroup ble omsatt på børsen, var den høyeste noteringen fem kroner.

Taperlisten inneholder solide selskaper som Eltek ASA, Opticom ASA, Tandberg Television ASA og Tandberg ASA som alle sank mer enn fem prosent uten at det kom nyheter fra selskapene.

Dette viser at det er vanskelig å tjene penger på børsen når trenden er negativ. Aksjemarkedet er som flo og fjære: det meste synker ved fjære sjø.

Til toppen