Bred nedgang på Oslo Børs

De siste dagers negative utvikling på Oslo Børs fortsetter i dag. Både IT- og oljeaksjer faller.

Etter de tre siste dagers kraftige fall på Oslo Børs der totalindeksen har falt fra 1.280 til 1.248 poeng, et fall på omtrent tre prosent, fortsetter totalindeksen å falle i dag. Totalindeksen er sist omsatt på 1.243 poeng, en nedgang på 0,5 prosent. Også den volatile IT-indeksen er ned en halv prosent.

En av aksjene som har utmerket seg den siste tiden er Tandberg ASA som har steget fra 120 til 135 i denne perioden. Årsaken til dette er høyst sannsynlig at selskapet leverte et glimrende resultat, nok en gang, som var bedre enn analytikernes estimater. Selskapet har nå klart å slå forventningene til analytikerne i flere kvartaler på rad. Aksjemarkedet vet å sette pris på et selskap som klarer dette og har premiert selskapet med en stigende aksjekurs.

Et annet IT-selskap som har vært høyt oppe på vinnerlisten den siste uken er iGroup. Også i dag er selskapet høyt oppe på vinnerlisten med en stigning på nesten seks prosent. Aksjen er sist omsatt på 90 øre, noe som gjør at aksjen nesten har fordoblet seg i verdi siden slutten av juni da aksjen var notert rundt femti øre.

iGroup skriver forøvrig i en børsmelding i dag at selskapet skifter navn fra iGroup.no ASA til iGroup ASA. Selskapet gjør med andre ord de siste krampetrekninger for å kvitte seg med internettstemplet. Allerede høsten 2000 la selskapet ned mesteparten av virksomheten på Internett:

Taperlisten på Oslo Børs preges av IT-aksjer. Mest ned er Intellinet ASA, StepStone ASA, Tandberg Data ASA, Merkantildata ASA og Itera ASA.

Til toppen