RESULTATERFINANS

Bred nedjustering av IT-aksjene i går

IT-aksjene falt markant i går, både her i Norge og i USA og nå faller det videre i Asia.

28. feb. 2007 - 08:48

Et rekordhøyt priset aksjemark, både her i Norge og ellers i verden, ble hardt rammet av tunge fall, utløst av et fall først i Kina. I løpet av gårsdagen opplevde mange børser de verste fallene siden terrorangrepene i 2001 og fallene har fortsatt i Kina og Japan i natt. Dette peker mot nye fall i Norge og USA senere i dag.

Verdier for rundt 3600 milliarder kroner, forsvant i går i USA. Her i Norge falt den samlede verdien av selskapene på Oslo Børs med 77 milliarder kroner.

IT-aksjene, mange av de høyt priset, fulgte med i raset. Den hel-elektroniske Nasdaq-børsen, der svært mange av de nye IT-selskapene er notert, falt med 3,9 prosent, det største fallet siden 2001.

Store selskaper som IBM, HP, telegiganten Verizon, INtel og Microsoft falt med 3-4 prosent. Apple, som rir på en bølge, ble hardere straffet og falt 4,72 prosent, mens Google klarte seg bedre og falt bare 3,5 prosent.

Her i Norge falt også mange av IT-aksjene, men ikke så mye. Verst gikk det ut over produsenten av videokonferanseutstyr, Tandberg, som falt med 8,25 prosent. Også Ementor fikk merke Kina-skjelvet med et fall på 3,85 prosent. Selskaper som Fast og EDB falt mindre, mens Komplett faktisk steg med en prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.