RESULTATERFINANS

Bred oppgang på Oslo Børs

Opticom fortsatte der den slapp i går og bidro til kraftig oppgang for IT-indeksen. Telenor fortsetter å stige på positive analyser.

Oddmund Grøtte
13. des. 2000 - 18:17

Opticom endte opp over ti prosent og var blant en av de sterkeste aksjene på Oslo Børs i dag. Selskapet er tungt vektet i IT-indeksen og bidro sterkt til at indeksen kunne notere solide 3,3 prosent i oppgang. Opticom har nå steget 25 prosent de siste to dagene.

En annen aksje i vinden i dag var Telenor. Aksjen steg trolig på grunn av positive analyser fra flere meglerhus. Telenor var dagens nest mest omsatte aksje.

En av årets tapere på børsen, Enitel, steg i dag på meldingen om at flere innsidere har kjøpt aksjer i selskapet. Enitel var en av dagens vinnere med en oppgang på nesten syv prosent. Etter børs kom det melding om at selskapet har fått en avtale med Oslo kommune om drifting av telefonnettet. Verdien på avtalen er 30 millioner kroner.

På taperlisten finner vi Customax. Selv om selskapet rapporterte om nye kontrakter på en verdi av 12 millioner fordelt på fire år i dag, falt aksjekursen over 12 prosent til årets laveste kursnotering på 11,4 kroner.

Andre selskaper på taperlisten er Intellinet, E-Line Group og Scandinavia Online. E-Line Group har de to siste dagene falt tilbake fra kurser rundt 20 kroner til dagens sluttnotering på 15 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.