Bred støtte for AMDs nye PC-format

Bred støtte for AMDs nye PC-format

En rekke elektronikkprodusenter, også konkurrenten Nvidia, vil støtte AMDs DTX-formfaktor.

AMD annonserte i januar at selskapet har utarbeidet et nytt, åpent formfaktor for små og kompakte PC-er, DTX. Målet er å åpne for mindre og mer skrivebordsvennlige PC-er som også er mer stillegående enn dagens modeller.

DTX er delvis basert på det vanlige ATX-formatet, men krever mindre hovedkort. Hovedkort basert på Vias mini-ITX-format kan benyttes. Samtidig skal DTX-hovedkort kunne benyttes i PC-er med vanlig ATX-format.

Den største forskjellen på DTX og mini-ATX er først og fremst at hovedkort basert på den førstnevnte alltid vil være utstyrt med to ekspansjonsspor, PCI eller PCI Express.

DTX-hovedkort vil normalt måle 243,84 x 203,20 mm, men det vil også finnes hovedkort basert på Mini-DTX som skal måle 170,18 x 203,20 mm.

AMD annonserte i dag at DTX-formfaktoren har fått støtte fra en rekke selskaper. Dette inkluderer Akasa, Albatron, ASUS, Asetek, Compucase, ECS, Founder, FSP, Gigabyte, Hedy, NVIDIA, Shuttle, SilverStone Technology, Thermaltake og Tongfang. At Intel ikke er med på listen, burde ikke overraske noen.

Alle de nevnte selskapene har ifølge AMD planer om å lansere DTX-produkter.

Mer informasjon om DTX-formfaktoren finnes her.

Til toppen