Bred støtte for JavaScript på serveren

Microsoft, IBM og flere andre skal sikre utvikling og vekst.

Bred støtte for JavaScript på serveren
En ny stiftelse skal gjøre Node.js-fellesskapet bedre i stand til å vokse og utvikle seg. Bilde: Joyent

Node.js er en åpen kildekode-basert plattform for å kjøre JavaScript-baserte server-applikasjoner. Plattformen bygger på JavaScript-motoren V8, som også benyttes i Google Chrome. Node.js skal være spesielt egnet for data-intensive sanntidsapplikasjoner som kjøres på tvers av distribuerte enheter.

Programvaren ble første gang utgitt av Ryan Dahl i 2009. Senere har også mange andre bidratt og tatt den i bruk.

Denne uken ble det kjent at en ny stiftelse har blitt opprettet for å tilby nøytral og åpen rettledning, samt utviklerressurser, til Node.js-fellesskapet. Stiftelsen har fått navnet Node.js Foundation og er opprettet av IBM, PayPal, Microsoft, Fidelity, The Linux Foundation og Joyent. Sistnevnte er allerede hovedsponsor for Node.js.

Vekst og utvikling

Hensikten med stiftelsen er å bidra til mer vekst og utvikling for Node.js, samt å opprettholde et samarbeidsklima som skal være til fordel for alle brukere.

– Med demonstrert suksess innen mobil, web, tjenesteintegrasjon, tingenes internett, robotikk og andre teknologiområder, er Node.js klar for enda bredere adopsjon, sier Scott Hammond, toppsjef i Joyent, i en pressemelding.

– Med denne veksten og stadige adopsjonen, mener vi at prosjektet har behov for å tiltrekke seg ytterligere bidrag, å fostre et sunt økosystem for teknologi og tjenestetilbydere, samt å berike fellesskapet ytterligere. For oss var det første skrittet i denne utviklingen å opprette Node.js Advisory Board for å samle tilbakemeldinger fra et variert utvalg av virksomheter og individer i Node.js-fellesskapet. Vi mener at etableringen av Node.js Foundation er det naturlige, neste skrittet i denne prosessen, sier Hammond.