BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bredbånd for utkantsstrøk

Prisen på bredbånds satellittbasert Internett-aksess er på vei ned. For noen hundrelapper får du en nedlastingshastighet på 512 kb/s. Men noen spesielle begrensninger er det.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2003 - 13:16

Selv om stadig flere i Norge tar i bruk bredbånd, har ikke slike tjenester vært tilgjengelige for alle. Enten fordi tilbyderne ikke ser det økonomisk forsvarlig å bygge ut i områder med spredt bebyggelse, eller fordi prisen på det som tilbys er altfor høy for de fleste potensielle kundene, og i hvert fall for privatpersoner.

    Les også:

Dette har også vært tilfellet når det gjelder satellittbasert aksess. Denne teknologien fungerer slik at brukeren laster ned data fra en satellitt ved hjelp av en vanlig satellittantenne, mens signalene fra brukeren sendes ut ved et modem/ISDN-kort.* Så lenge mottakeren står i satellittens dekningsområde, vil brukeren normalt kunne benytte tjenesten.

Dette gjelder også tjenesten fra Europe Online, som i Norge forhandles av Rinova. Men prisnivået er et helt annet enn det som tidligere er blitt tilbudt. Noen litt uvanlige begrensninger følger riktignok tjenesten. For i tillegg til begrenset nedlastingsmengde, er det også begrensninger i når på døgnet du kan bruke tjenesten.

Du kan lese mer om dette i denne artikkelen i vårt søstenettsted, DinSide.

* Blant annet Tiscali tilbyr toveis satellittforbindelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra