Bredbånd på bøljan blå

I samarbeid med Telia lanserer Ålesund-selskapet Ship Equip en bredbåndsløsning for båtbransjen som kan gi hastigheter på inntil 4 Mbps.

Løsningen er utviklet av Telia, etter spesifikasjon av Ship Equip. Tjenesten gjør det mulig å surfe på Internett til sjøs for kostnader som er konkurransedyktige med landbaserte løsninger, heter det i en pressemelding fra Ship Equip.

Dette gjør det mulig for alle typer fartøyer i europeiske farvann å få bredbånd Internett til en fast månedsleie. Gjennom denne tjenesten kan den elektroniske kommunikasjonen mellom skip og land foregå tilsvarende som for landbasert næringsliv. I tillegg får mannskapet om bord mulighet til å kommunisere med omverdenen på en helt annen måte enn tidligere selv om de befinner seg i storm langt til havs.

Tjenesten har i de siste månedene blitt testet på Telias testfartøy T/S Gunilla hvor man har surfet på Internett, fra Sverige til Middelhavet, med en båndbredde på opp til 4 Mbps.

Dette er mulig gjennom bruk av en stabilisert satellittantenne for TV til nedlasting av data, i kombinasjon med bruk av tradisjonelle mobile kommunikasjonsløsninger som GSM, Inmarsat eller EMSAT.

Til toppen