TELEKOM

Bredbånd til havs trekker de beste sjøfolkene

Telenor Satellite Broadcasting har inngått en ny femårskontrakt.

Arbeidsplasser til sjøs gjøres mer tiltrekkende med fri adgang til Internett i fritida.
Arbeidsplasser til sjøs gjøres mer tiltrekkende med fri adgang til Internett i fritida. Bilde: Stock.xchang
17. mars 2011 - 09:35

Tre parter – Telenor Satellite Broadcasting, Ship Equip i Ålesund og NewWave Broadband i Skottland – har inngått en femårskontrakt som de mener vil gjøre bedre bredbånd tilgjengelig for fartøy i europeiske farvann, hovedsakelig i Nordsjøen, Norskehavet og Østersjøen.

Telenor Satellite Broadcasting står for satellittene. Ship Equip leverer selve datatjenestene til fartøyene. NewWave Broadband administrerer datatjenestene. Bredbånd leveres gjennom satellittene Thor5 og Intelsat 10-02. I 2013 vil Telenor skyte opp en ny satellitt, Thor7. Det innebærer økte kapasitet og bedre ytelse, ifølge salgsdirektør Michael Carter i Telenor Satellite Broadcasting.

Ship Equip sier de opplever stadig økt etterspørsel etter bedre bredbånd til havs, og at ekstrakapasiteten som ligger i den aktuelle avtalen vil ivareta interesser innen skipsfart, offshore og fiskeri.

Ifølge administrerende direktør Ivar Nesset er bredbånd i fartøy et fortrinn i konkurransen om kvalifiserte sjøfolk.

– Mannskap generelt og særlig unge mennesker som begynner i jobb til sjøs, er vant til å bruke Internett, e-post og sosiale medier når de skal jobbe eller administrere privatlivet sitt. De vil helt sikkert velge arbeidsgivere med skip som er koplet til høyhastighets satellittkommunikasjon, sier Nesset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.