Bredbånd viktigere enn modem og ISDN

Bruken av bredbånd er blitt viktigere enn modem og andre linjetyper, både når det gjelder bruk og inntekter, viser ferske tall.

Norge henger noe bak, men i Sverige har nå inntektene fra bredbåndskundene gått forbi inntektene teleselskapene har fra brukere med analogt modem og ISDN. Dette viser ferske tall fra den svenske Post- og telestyrelsen.

Tallene dokumenterer det svenske telemarkedet i første halvår i år.

Inntektene fra bredbånd har hoppet opp 79 prosent fra første halvår 2001, forteller den svenske telestyrelsemn. Det svenske telemarkedet, inkluderte mobil, internett og fasttelefoni, vokste bare syv prosent. Totalverdien av markedet for Internett-oppkobling var på 2,62 milliarder kroner i første halvår.

Her kan du lese "Svensk telemarknad första halvåret 2002"

Samtidig viser tall fra Internett-måleselskapet Media Metrix at amerikanske bredbåndsbrukere nå skaper halvparten av alle amerikanske sidevisninger, til tross for at de utgjør bare 32 prosent av brukerne. Dette skyldes at både at de får hentet Internett-sider raskere og at de bruker sine linjer i lengre tid per døgn enn brukere som har vanlige linjer.

Bredbåndsbrukere stod for 49 prosent av alle sidevisninger og 44 prosent av den forbrukte surfetiden i oktober, forteller Media Metrix.

Tallene viser at bredbåndsbrukere stor sett er på nettet hver eneste dag mens tradisjonelle brukere bare er innom to av tre dager.

Til toppen