Bredbåndgigant på vei mot konkurs

Det amerikanske bredbåndsselskapet At Home kjøpte portalen Excite for 50 milliarder kroner i 1999. Nå er selskapet i ferd med å slippe opp for penger.

Stadig flere høytflyvende Internett- og bredbåndsprosjekter faller nå ned fra himmelen etter hvert som de slipper opp for penger, men det er forskjell på selskapene. Nå er markedet i ferd med å få en koloss i hodet. For kassen i Excite At Home er snart tom, advarer selskapets revisorer Ernst & Young, skriver Wall Street Journal.

Excite At Home vil, om det splittes opp, bli det verste havariet fra komet-årene 1999 og 2000. Selskapet kombinerer både Internett og bredbånd - begge bransjer som har falt dypt og tungt. I januar kjøpte bredbåndsselskapet At Home opp Internett-portalen Excite for hele 6,7 milliarder dollar, den gang 50 milliarder kroner.

Selskapet gjennomførte en emisjon for to måneder siden, men Ernst & Young advarer likevel om at selskapet ikke vil overleve i sin eksisterende form. Selskapet har i dag 1,5 millioner bredbåndskunder.

- Vi kan ikke garantere for at vi kan gjennomføre en emisjon til akseptable betingelser eller i det hele tatt, sier revisorene.

Selskapet kontrolles av AT&T som har 76 prosent av stemmene i selskapet, men eier bare 23 prosent av aksjene. Excite At Home kan også ryke ut av Nasdaq fordi kursen har falt under en dollar. I går falt aksjene 46 prosent til 47 cent.

Til toppen