Bredbåndkrig på gang i Fredrikstad

Lyse Tele skal levere innhold til Fredrikstads fibernett, men har allerede fått en arg konkurrent.

Lyse Tele skal levere innhold til Fredrikstads fibernett, men har allerede fått en arg konkurrent.

For få uker siden ble Lyse Tele valgt som leverandør av innholdstjenester til Fredrikstads fibernett.

    Les også:

Rogalandselskapet Lyse Tele har blitt en mektig aktør som var først ute med sin trippelpakke med Internett, telefoni og tv-innhold i en og samme pakke. I dag har Lyse Tele rundt 45 000 kunder i over 100 kommuner.

Men kampen om salget av fibernettet fra Fredrikstad kommunes bredbåndsselskap til Viken Energinett har ikke gått smertefritt. Fredrikstad og Omegn Boligbyggelag var blant aktørene som gikk imot løsningen fra Lyse Tele og Viken Energinett.

Fredrikstad kan markere seg ved å være det første stedet i Norge der Lyse Tele møter alvorlig konkurranse.

– Vi skal skape en konkurranse mellom ulike aktører som leverer innhold på nettet, sier administrerende direktør Ragnar Vermedal i Fredrikstad Omegn Boligbyggelag.

Således er det ikke opplest og vedtatt hvem som for eksempel skal levere tv-signaler, sier han til Fredrikstad Blad.

Og det kan bli utfordrende for Lyse Tele, ettersom Fredrikstad Omegn Boligbyggelag (FOBBL) sitter på en stor målgruppe, nemlig borettslagene. Dermed sitter rogalandselskapet igjen med bare småhus, som kan bli et magert grunnlag.

Fredrikstad Omegn Boligbyggelag har alliert seg med Hafslund som skal ha ansvaret for selskapets bredbåndsatsing. Hafslund har økonomiske muskler for å ta kostnadene med en utbygging som kan koste 200-300 millioner kroner eller mer.

Hafslund skal spinne fiber på kablene i kraftmastene, og har allerede 870 km fibernett, ifølge Fredrikstad Blad.

Det superraske bredbåndet med bruk av fiberoptisk kabel som legges frem til borettslagene skal bane veien for både IP-telefoni, digital-tv, internett og andre digitale tjenester.

Nettet skal tilbys 14 000 medlemmer i Fredrikstad og for FOBBL passer en slik avtale bra. Borettslagene har allerede et aksessnett som gjør at mange kan koble seg til.

Til toppen