TELE-KOMMUNIKASJON

Bredbåndsavgift utsatt enda en gang

Saken om evig skatt eller ikke på bredbåndskabler er i ferd med å bli en fullblåst farse.

Om det er valgkampen politikerne prioriterer er uklart, men for fjerde gang har bystyret i Oslo utsatt behandlingen av den omstridte skattekravet på bredbåndskabler.

For Høyre og Fremskrittspartiet som sitter med makten og har forsøkt å kreve en årlig leieavgift per meter nedgravd kabel som gjør gjennom kommunal grunn. Telekom-bransjen er redd for at hvis kravet presses igjennom i Oslo, er det bare et tidsspørsmål før en rekke andre kommuner vil kreve det samme.

Saken skulle avgjøres i går i bystyret etter en rekke utsettelser og nå er det trolig flertall for Venstre-leder Ola Evelstuens forslag om å stoppe avgiften. I følge Elvestuen skal Høyre og Frp ha gitt seg.

Men i går ble saken utsatt enda en gang og det presser utbyggerne av det såkalte Bjørvika-området. For der har Telenor og Banetele sagt at de ikke vil legge ned kabler så lenge kravet gjelder.

Saken skal ha blitt utsatt fordi Ap, SV og KrF mener at det kreves nye utredninger for å få utredet om kravene styres av EØS-reglene, skriver IKT-Norge.

- IKT-Norge er svært skuffet over at bystyret heller ikke i dag behandlet forslaget fra Venstres Ola Elvestuen om å si nei til bredbåndsskatt i Bjørvika. Dette er en katastrofe for brebåndsutbyggingen i Oslo og vil bety ytterligere utsettelser i Bjørvika, sier prosjektleder i IKT-Norge, Hallstein Bjercke.

IKT-Norge er spesielt skuffet over Arbeiderpartiet som flere ganger i valgkampen har gått ut mot byrådets foreslåtte bredbåndsskatt i Bjørvika. Arbeiderpartiet har i brev til IKT-Norge datert 14. august skriftlig forsikret om at de ville stemme for Venstres forslag. I ”siste indre” snur de og svikter Oslos viktigste byutviklingsprosjekt.

- Denne saken vil også kunne føre til dyrere bredbånd for Oslos innbyggere. Folk bør på valgdagen huske hvem som sendte dem den regningen; det var Ap, SV og KrF i Oslo, fortsetter Bjercke. IKT-Norge er glad for at H, FrP og V har støttet denne viktige saken for kunnskapsnæringen i Oslo.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.