Bredbandsbolaget med musikk til «alle»

Musicbrigade og Bredbandsbolagets musikktjeneste er åpnet for langt flere.

Musicbrigade og Bredbandsbolagets musikktjeneste er åpnet for langt flere.

Bredbandsbolaget har i fem måneder tilbudt selskapets egne bredbåndsabonnenter en musikktjeneste selskapet driver sammen med Musicbrigade.

Nå har selskapet begynt å gjøre tjenesten tilgjengelig også for andre internettbrukere, riktignok til en noe høyere pris.

– Da det ble ulovlig å laste ned opphavsrettsbeskyttet musikk, ville vi framfor alt at våre kunder skulle ha et attraktivt, lovlig alternativ. I forkant av årsskiftet har vi vurdert etterspørselen og konstatert at det finnes et klart marked. Derfor åpner vi nå tjenesten for alle interesserte, sier Peder Ramel, administrerende direktør for Bredbandsbolaget, i en pressemelding.

Ikke alt er ennå tilgjengelig for dem som ikke har bredbånd fra Bredbandsbolaget. Foreløpig kan brukerne spille av tusenvis av musikkvideoer som krever inntil 1800 kb/s nedlastingshastighet. Brukerne kan også velge mellom 5 videokanaler og 26 webradiokanaler med ulike musikkprofiler. Dette koster 79 svenske kroner per måned, 30 kroner mer enn det Bredbandsbolagets egne bredbåndskunder må betale.

Når andre Internett-brukere melder seg inn, får de en ukes gratis prøvetid med full tilgang til de nevnte tjenestene. Det som ikke er inkludert, er tilgang til kjøp og nedlasting av musikkfiler og videofiler. Musikkfilene koster normalt 8 svenske kroner, mens hele album koster 89 svenske kroner.

Tilgang til å kjøpe filer får man først når gratisperioden er over.

Musikktjenesten støtter kun Windows. Filformatene som benyttes er primært Microsofts Windows Media-formater. Musikkfilene er i 192 kb/s WMA.

Både video- og musikkfilene kan brennes til CD eller kopieres til MP3-spillere med støtte for Microsofts DRM-løsning. De kan også føres over til andre datamaskiner sammen med lisensen. Men det er begrenset hvor mange ganger dette kan gjøres.

Hvor mange musikkspor som egentlig tilbys, er ikke helt klart. Avhengig av hvor man er på nettstedet, er det oppgitt tall på som strekker seg fra 20 000 til 450 000 spor. Antallet musikkvideoer skal dog være på mer enn 8500, selv om bare 2000 av disse kan kjøpes og lastes ned.

Musikktjenesten inneholder musikk fra blant annet mange nordiske artister.

Alt som er nå tilgjengelig for andre enn Bredbandsbolagets egne nettkunder, ser også ut til å være tilgjengelig for brukere i Norge.

Til toppen