Bredbåndsfabrikken får grave videre

Det er ikke helt slutt på ivrige investorer. Svenske Bredbåndsbolaget med danske og norske søstre fyller nå på hele 2,5 milliarder kroner.

Det er ikke helt slutt på ivrige investorer. Svenske Bredbåndsbolaget med danske og norske søstre fyller nå på hele 2,5 milliarder kroner.

Det er svært vanskelige å skaffe penger til nye IT- og teleselskaper om dagen, men enkelte selskaper er åpenbart attraktive nok.

I dagens marked er det ikke noe å kimse av at Bredbandsbolaget, med filialer i Norge og Danmark, har klart å gjennomføre en kjempeemisjon.

Midt under .com-bølgen startet selskapet et svært ambisiøst prosjekt. Med milliard-innsprøytninger fra Wallenberg-selskapet Investor, det britiske kabelselskapet NTL, konsulentselskapet Framfab, Intel og Cisco skulle Bredbåndsbolaget kable opp Europas husstander med ekte bredbånd og levere video on demand. For bare 300 kroner i måneden får beboere i blokker en Internett-linjer på hele 10 Mbit alene. Les: Lover 80 ganger ISDN-fart til alle i Oslo

Men kollapsen i aksjemarkedet, særlig i telesektoren har skamklippet disse ambisjonene. I løpet av våren og sommeren har selskapet redusert sine ambisjoner kraftig. For uten nye penger er kassen tom i september - det koster nemlig rundt 1.500 kroner å grave ned én meter med fiberkabel. Les: Bredbåndsfabrikken mangler innhold og penger

Selskapet har lenge jobbet med en emisjon på 1,5 milliarder kroner for å bygge videre og realisere sine regnestykker.

For etter hva digitoday.no forstår er det fremdeles langt til Bredbåndsfabrikken når opp i et kundevolum som gir dem stordriftsfordeler. Nylig fortalte selskapet digitoday.no at man hadde inngått tilslutnings-avtaler med borettslag som hadde 20.000 leiligheter, men hvor mange av disse som blir kunder, er ikke kjent.

I dag kom nyheten: Bredbandsbolaget er sikret mellom 1,5 og 2,5 milliarder svenske kroner. Dette forteller Theodor Dalenson, styreformann i investeringsselskapet Novestra, til den svenske avisen Dagens Industri.

Til toppen