RESULTATERFINANS

Bredbåndsfabrikken får grave videre

Det er ikke helt slutt på ivrige investorer. Svenske Bredbåndsbolaget med danske og norske søstre fyller nå på hele 2,5 milliarder kroner.

14. aug. 2001 - 10:35

Det er svært vanskelige å skaffe penger til nye IT- og teleselskaper om dagen, men enkelte selskaper er åpenbart attraktive nok.

I dagens marked er det ikke noe å kimse av at Bredbandsbolaget, med filialer i Norge og Danmark, har klart å gjennomføre en kjempeemisjon.

Midt under .com-bølgen startet selskapet et svært ambisiøst prosjekt. Med milliard-innsprøytninger fra Wallenberg-selskapet Investor, det britiske kabelselskapet NTL, konsulentselskapet Framfab, Intel og Cisco skulle Bredbåndsbolaget kable opp Europas husstander med ekte bredbånd og levere video on demand. For bare 300 kroner i måneden får beboere i blokker en Internett-linjer på hele 10 Mbit alene. Les: Lover 80 ganger ISDN-fart til alle i Oslo

Men kollapsen i aksjemarkedet, særlig i telesektoren har skamklippet disse ambisjonene. I løpet av våren og sommeren har selskapet redusert sine ambisjoner kraftig. For uten nye penger er kassen tom i september - det koster nemlig rundt 1.500 kroner å grave ned én meter med fiberkabel. Les: Bredbåndsfabrikken mangler innhold og penger

Selskapet har lenge jobbet med en emisjon på 1,5 milliarder kroner for å bygge videre og realisere sine regnestykker.

For etter hva digitoday.no forstår er det fremdeles langt til Bredbåndsfabrikken når opp i et kundevolum som gir dem stordriftsfordeler. Nylig fortalte selskapet digitoday.no at man hadde inngått tilslutnings-avtaler med borettslag som hadde 20.000 leiligheter, men hvor mange av disse som blir kunder, er ikke kjent.

I dag kom nyheten: Bredbandsbolaget er sikret mellom 1,5 og 2,5 milliarder svenske kroner. Dette forteller Theodor Dalenson, styreformann i investeringsselskapet Novestra, til den svenske avisen Dagens Industri.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.