Bredbåndsfabrikken solgt til Hafslund.

Den norske Bredbåndsfabrikken er blitt solgt, etter å ha vært eiet av Telenor i et halvt år.

Den norske Bredbåndsfabrikken er blitt solgt, etter å ha vært eiet av Telenor i et halvt år.

Hafslund har inngått avtale med B2 Bredband Holding AB eid av Telenor om kjøp av 100 prosent av aksjene i Bredbåndsfabrikken. Prisen er ikke oppgitt.

Hafslund eier i dag, gjennom Hafslund ToKom, over 600 km fibernett i Oslo og omegn. Kjøpet av Bredbåndsfabrikken representerer en utvidelse av Hafslunds infrastruktur, og skal fungere som en plattform for Hafslunds videre bredbåndssatsing.

Bredbåndsfabrikken har lagt 60 km med fiber i Oslo, i områdene Grünerløkka, Tøyen, Sagene, Grønland, Torshov og Oppsal, samt ytterligere 30 km med føringsvei. Bredbåndsfabrikken har omkring 2 500 aktive kunder og avtaler med 85 borettslag i Oslo.

    Les også:

Selskapet var tidlig ute med å tilby fiberbasert bredbånd med symmetrisk båndbredde på 10 Mbit/s, men gikk tom for penger, slik at den videre utbyggingen måtte stoppe.

Telenor kjøpte Bredbåndfabrikkens svenske moderselskap, Bredbandsbolaget, i mai i år, men etter kjøpet av Tiscali i fjor, lovet selskapet at det ikke ville kjøpe flere norske bredbåndsselskaper. Derfor har det lenge vært klart at Bredbåndsfabrikken skulle selges.

Til toppen