Bredbåndstelefonen blir lite brukt

Bredbåndstelefonen blir lite brukt

Bredbåndstelefoni har hatt en kraftig vekst de siste årene, men nå er det slutt.

Bredbåndstelefoni har vokst kraftig, men antall abonnenter stagnerte i 2008. Det samme har skjedd med bruken av telefonen, viser ny rapport fra Post- og teletilsynet.

Ved utgangen av 2008 har hver fjerde husstand i Norge bredbåndstelefoni. Veksten var kraftig i 2005 og 2006, men så begynte den å falle. Fra 2006 til 2007 økte den med nesten 30 prosent, men for inneværende år anslår Teletilsynet en vekst på bare om lag 2 prosent.

– Dette kan skyldes flere forhold, blant annet at mange flere husstander nå har fått bredbåndstelefoni som del av en ”totalpakke” bestående av Internett- og fjernsynsabonnement. Disse kundene har trolig et lavere forbruk enn dem som kjøpte bredbåndstelefoni tidlig, og som var spesielt motiverte av lave priser og ny teknologi, sier Willy Jensen, administrerende direktør i Teletilsynet i en pressemelding.

Rapporten viser også at mobilt bredbånd vokser kraftig. Ved utgangen av inneværende år har antall abonnenter doblet seg, og det forventes at omsetningen i denne delen av markedet ender på over 400 millioner kroner. Det er en vekst på hele 170 millioner kroner.

Her er Teletilsynets rapport for det norske ekommarkedet.

Til toppen