Bredbåndstelefonen blir lite brukt

Bredbåndstelefoni har hatt en kraftig vekst de siste årene, men nå er det slutt.

Bredbåndstelefonen blir lite brukt

Bredbåndstelefoni har hatt en kraftig vekst de siste årene, men nå er det slutt.

Bredbåndstelefoni har vokst kraftig, men antall abonnenter stagnerte i 2008. Det samme har skjedd med bruken av telefonen, viser ny rapport fra Post- og teletilsynet.

Ved utgangen av 2008 har hver fjerde husstand i Norge bredbåndstelefoni. Veksten var kraftig i 2005 og 2006, men så begynte den å falle. Fra 2006 til 2007 økte den med nesten 30 prosent, men for inneværende år anslår Teletilsynet en vekst på bare om lag 2 prosent.

– Dette kan skyldes flere forhold, blant annet at mange flere husstander nå har fått bredbåndstelefoni som del av en ”totalpakke” bestående av Internett- og fjernsynsabonnement. Disse kundene har trolig et lavere forbruk enn dem som kjøpte bredbåndstelefoni tidlig, og som var spesielt motiverte av lave priser og ny teknologi, sier Willy Jensen, administrerende direktør i Teletilsynet i en pressemelding.

Rapporten viser også at mobilt bredbånd vokser kraftig. Ved utgangen av inneværende år har antall abonnenter doblet seg, og det forventes at omsetningen i denne delen av markedet ender på over 400 millioner kroner. Det er en vekst på hele 170 millioner kroner.

Her er Teletilsynets rapport for det norske ekommarkedet.

Til toppen