JUSS OG SAMFUNN

Bredbåndstilbud til nesten alle i Norge

Fornyingsminister Heidi Grande Røys mener regjeringen er i ferd med å innfri bredbåndsløftet.

23. apr. 2008 - 11:35

Ved utgangen av året vil 99,8 prosent av befolkningen ha ett eller flere bredbåndstilbud.

Ifølge den nye rapporten Bredbånd - dekningsanalyse 2008, vil 99,8 prosent av befolkningen ha et bredbåndstilbud ved utgangen av året. 98,8 prosent av disse vil ha tilgang til fastlinje, mens resten må ty til mobilt bredbånd.

- Bredbåndstilgang over hele landet er en forutsetning både for det eksisterende næringslivet og for nye kunnskapsbaserte virksomheter i distriktene. Det er også en forutsetning for et fullverdig elektronisk tjenestetilbud til alle innbyggerne våre uansett hvor de bor i landet. Det å gi alle et bredbåndstilbud er nøkkelen til et samfunn hvor all kan delta, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Regjeringen satte i 2006 av 119 millioner kroner til bredbåndsutbygging, og 377 millioner kroner i fjor. Tilskuddene har samlet utløst investeringer for totalt 850 millioner kroner landet rundt. Dette inkluderer bidrag fra næringsliv, kommuner og fylker.

- I Soria Moria-erklæringen lovet regjeringen bredbånd til alle. Dette løftet er vi nå i ferd med å innfri, sier Grande Røys.

Regjeringen har for 2008 satt av 190 millioner kroner. Disse midlene ventes å få effekt først neste år og er dermed ikke medregnet i anslagene i rapporten. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.