RESULTATERFINANS

Bredt ned på Intel-psyke

Et nervøst og stagnerende marked er lett å psyke ned. Gårsdagens profit-warning fra Intel gav som ventet en bred nedgang i IT-indeksen her hjemme. I USA ser det ut til at effekten slår ut primært på selskap som ligger tett opp til Intel - og ikke hele industrien.

Jørgen Christiansen
5. mars 1998 - 19:30

Dermed var det bare Tandberg Television og Iterated som klarte seg gjennom torsdagen med sorte tall. Førstnevnte er behørig dekket i egen sak (peker til egen sak i høyre marg). Dagens nyhet gav et løft på hele 3,2 prosent.

De som opplevde størst nedgang torsdag var selskap som er priset primært på fremtidige inntekter. Typisk nok var det ferskingen TTI som fikk mest juling med en nedgang på 5,5 prosent. Mer overraskende er det kanskje at NetCom falt tilbake med rundt tre prosent. Man kan spørre seg om enkelte investorer som har vært overvektet i selskapet har funnet ut at det kan ta tid før man igjen opplever noen større oppgang i aksjen, men det blir en meget løs spekulasjon. Omsetningen i aksjen er ikke spesielt høy, og det gikk en stor del "privatposter" i selskapet, hvilket heller trekker i retning av nervøse småinvestorer.

At Nera falt tilbake med tre prosent er mindre overraskende. Selskapet holdt en presentasjon i regi av NFF på formiddagen som vanskelig kan ha bidratt til å løfte stemningen i aksjen. På den annen side var selskapet forsiktig med å komme med noen som helst lovnader, så da har man i hvert fall lært noe.

Tandberg endte uendret etter en oppgang på formiddagen etter nyheten om at man har fått en ny distributør i USA og Canada. Det ville kanskje være å forvente at ny distribusjon i dette viktige markedet ville gitt et reelt løft, men den aktuelle distributøren beholder av naturlige årsaker distribusjonen av PictureTels produkter, så den umiddelbare effekten blir ikke så stor. På sikt er det likevel et meget solid signal, som nok er nødvendig for å bygge opp under den noe aggressive prisingen av selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.