Bredt samarbeid om lynraskt flashminne

En rekke tungvektere har gitt sin støtte til en felles standard for et lynraskt flashminne-kort.

Bredt samarbeid om lynraskt flashminne

En rekke tungvektere har gitt sin støtte til en felles standard for et lynraskt flashminne-kort.

Markedet for flashminne-kort florerer i dag av ulike standarder som stort sett ikke kan brukes om hverandre. I tillegg leveres mange av kortene finnes i ulike størrelser, noe som ofte krever bruk av en adapter ved bruk på tvers av ulike typer enheter. Dette er upraktisk for brukerne, som til syvende og sist nok gjerne hadde sett at man kunne bruke den samme typen kort overalt.

Nokia kunngjorde i går at selskapet sammen med en rekke bransjetungvektere nå vil støtte utviklingen av en felles flashminne-basert lagringsteknologi som skal fjerne behovet for adaptere, til tross for at kortene vil komme i ulike størrelser. Spesifikasjonen skal utarbeides av JEDEC Solid State Technology Association.

I tillegg til Nokia, har Micron, Samsung, Sony Ericsson, Spansion, STMicroelectronics og Texas Instruments kunngjort at de vil støtte den nye spesifikasjonen, som kalles Universal Flash Storage (UFS).

Ifølge Nokia ventes det at UFS vil gi konsumenter et forent, utskiftbart minnekort som kan deles på tvers av ulike typer konsumentelektronikk, inkludert mobiler, uten bruk av adaptere. Det er ventet at spesifikasjonen vil bli fullført i 2009, mens et første utkast kan ventes i første halvdel av 2008.

UFS-spesifikasjonen skal tilby svært lav aksesstid, samtidig som at den skal gjøre det mulig med høyhastighets tilgang til store multimediefiler. Samtidig loves det at UFS skal gi lavere energiforbruk enn dagens løsninger, noe som er viktig med batteridrevne enheter.

Det samlede målet er å oppnå betydelig høyere ytelse enn det som tilbys med kortene som er på markedet i dag. Aksesstiden til en 4 GB videofil skal kunne reduseres fra tre minutter i dag til en håndfull sekunder. UFS vil ha en overføringshastighet på minst 2 Gbit/s.

    Les også:

UFS vil være en åpen standard som skal kunne støtte flere typer nestegenerasjons ikke-flyktig minne, for eksempel faseskift-minne.

Til toppen