UTVIKLING

Bremser ekstern bruk av Google Maps

Tunge brukere av programmeringsgrensesnittene må heretter betale.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2011 - 10:10

Google kunngjorde i april i år planer om å innføre grenser for hvor mye eksterne aktører får bruke åpne programmeringsgrensesnitt (API) til selskapets tjenester. Ett av de mest bruker grensesnittene er Google Maps API. Mange nettsteder og applikasjoner integrerer tilpassede kart fra Google i sine egne tjenester.

Google er nå i ferd med å innføre en grense på 25 000 daglige kartlastinger for hvert av programmeringsgrensesnittene som tilbys. For kart med som har blitt modifisert med Styled Maps-funksjonen, er grensen satt til 2500 daglige kartlastinger.

For de fleste mindre nettsteder har dette sannsynligvis ingen betydning. Men tunge brukere av API-ene må fra begynnelse av 2012 måtte betale for ytterligere kartlastinger. Prisen på dette er på mellom 4 og 10 dollar for tusen kartlastinger. Prisen avhenger blant annet av hvilket API som benyttes. Dyrest er det eldre JS Maps API v2. Det kan være mye å spare på å gå over til den nyere v3-utgaven.

Google skal tilby administrasjonsverktøy hvor brukerne kan se om de overskrider grensene.

Google tilbyr også en Premier-utgave av Maps API. Den er beregnet for nettsteder med svært mye besøk eller spesielle behov.

Også Microsoft tilbyr en rekke programmeringsgrensesnitt knyttet til Bing Maps. For noen vil betingelsene for Bing Maps API muligens være mer attraktive.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.