FORBRUKERTEKNOLOGI

Brenselceller erstatter batterier i 2005

PDA-er krever stadig mer strøm. Hitachi vil løse dette raskt ved hjelp av brenselceller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2003 - 11:02

Mange elektronikkselskaper ser i disse dager på brenselceller som et alternativ til dagens batterier i mobile enheter som lommedatamaskiner, mobiltelefoner og bærbare PC-er. De fleste mener likevel at vanlig bruk av brenselceller ennå ligger flere år fram i tid.

Nå har Hitachi annonsert at selskapet sammen med Tokai, en produsent av engangslightere, vil produsere kommersielle, metanolbaserte brenselceller for PDA-er i 2005.

Hitachi og Tokai har ifølge ZDNet UK utviklet en prototyp av en enhet på størrelse med et AA-batteri som inneholder metanol med en konsentrasjon på 20 prosent. Ifølge selskapene skal dette være tilstrekkelig til å drive en PDA i seks til åtte timer. Selskapene planlegger å øke metanol-konsentrasjonen innen masseproduksjonen starter, noe som skal øke driftstiden ytterligere.

De største utfordringene forbundet med utviklingen av brenselceller er nå håndteringen av restproduktet - vann, volumetrisk energitetthet og innpakningen. Dette er områder som må løses før produktene kan kommersialiseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.