FORBRUKERTEKNOLOGI

Brenselceller erstatter batterier i 2005

PDA-er krever stadig mer strøm. Hitachi vil løse dette raskt ved hjelp av brenselceller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2003 - 11:02

Mange elektronikkselskaper ser i disse dager på brenselceller som et alternativ til dagens batterier i mobile enheter som lommedatamaskiner, mobiltelefoner og bærbare PC-er. De fleste mener likevel at vanlig bruk av brenselceller ennå ligger flere år fram i tid.

Nå har Hitachi annonsert at selskapet sammen med Tokai, en produsent av engangslightere, vil produsere kommersielle, metanolbaserte brenselceller for PDA-er i 2005.

Hitachi og Tokai har ifølge ZDNet UK utviklet en prototyp av en enhet på størrelse med et AA-batteri som inneholder metanol med en konsentrasjon på 20 prosent. Ifølge selskapene skal dette være tilstrekkelig til å drive en PDA i seks til åtte timer. Selskapene planlegger å øke metanol-konsentrasjonen innen masseproduksjonen starter, noe som skal øke driftstiden ytterligere.

De største utfordringene forbundet med utviklingen av brenselceller er nå håndteringen av restproduktet - vann, volumetrisk energitetthet og innpakningen. Dette er områder som må løses før produktene kan kommersialiseres.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.