Brikke-guru forlater Samsung for Apple

Ansettelsen kan indikere arbeid med ny Mac-prosessor.

Apple har kapret brikkeguru Jim Mergard fra rivalen Samsung. Hans ekspertise vil utvilsomt brukes til utvikling av nye prosessorer eller systembrikker.
Apple har kapret brikkeguru Jim Mergard fra rivalen Samsung. Hans ekspertise vil utvilsomt brukes til utvikling av nye prosessorer eller systembrikker. (Bilde: digi.no)

Ansettelsen kan indikere arbeid med ny Mac-prosessor.

Det er ikke hvem som helst som nå hopper av fra Samsung og går rett over i ny jobb hos deres bitreste rival.

Veteran

Apple har sikret seg brikkedesigner Jim Mergard, et svært prominent navn og en veteran i faget med utvikling av prosessorer. Det melder Wall Street Journal.

Amerikaneren ble ansatt i Samsung som chief system architect så sent som i juni i fjor. Før det jobbet han 16 år hos AMD (Advanced Micro Systems), der han var sjefingeniør og visepresident. Der skal han ha spilt en avgjørende rolle i utvikling av energigjerrige prosessorer til bærbare pc-er.

Karriereveien videre er interessant på flere måter. Samsung og Apple er som kjent i konflikt og har utvekslet patentsøksmål verden over i den bitre kampen som har herjet markedet for smarttelefoner de siste årene. Samtidig er Apple en av det sørkoreanske selskapets største kunder på komponenter og fabrikkproduksjon av databrikker.

Brikke-veteran Jim Mergard går til Apple.
Brikke-veteran Jim Mergard går til Apple.

Ny Mac-prosessor?

Kommentarer gitt av Patrick Moorhead til Wall Street Journal – han er en tidligere AMD-direktør som nå leder analyseselskapet Moor Insights & Strategy – indikerer at ansettelsen kan bli avgjørende i utvikling av helt nye prosessorer for Apple.

Ifølge Moorhead har Mergard en svært omfattende erfaring både innen utvikling av pc-prosessorer og systembrikker (system-on-a-chip).

Foruten de spesiallagde systembrikkene Apple selv har utformet til produkter som iPhone og iPad, mener den tidligere kollegaen at ekspertisen Mergard bringer med seg kan utnyttes til Apples Mac-portefølje.

Mac-maskinene benytter som kjent Intel-prosessorer og ikke SoC-systembrikker med ARM-basert referansedesign.

- Han (Jim Mergard) er mer enn kapabel til å sørge for både de interne og de eksterne ressursene som er nødvendige for å skape en pc-prosessor for Apple, sier Patrick Moorhead til Wall Street Journal.

    Les også:

Til toppen