Brikke-guru forlater Samsung for Apple

Ansettelsen kan indikere arbeid med ny Mac-prosessor.

Brikke-guru forlater Samsung for Apple
Apple har kapret brikkeguru Jim Mergard fra rivalen Samsung. Hans ekspertise vil utvilsomt brukes til utvikling av nye prosessorer eller systembrikker. Bilde: digi.no

Det er ikke hvem som helst som nå hopper av fra Samsung og går rett over i ny jobb hos deres bitreste rival.

Veteran

Apple har sikret seg brikkedesigner Jim Mergard, et svært prominent navn og en veteran i faget med utvikling av prosessorer. Det melder Wall Street Journal.

Amerikaneren ble ansatt i Samsung som chief system architect så sent som i juni i fjor. Før det jobbet han 16 år hos AMD (Advanced Micro Systems), der han var sjefingeniør og visepresident. Der skal han ha spilt en avgjørende rolle i utvikling av energigjerrige prosessorer til bærbare pc-er.

Karriereveien videre er interessant på flere måter. Samsung og Apple er som kjent i konflikt og har utvekslet patentsøksmål verden over i den bitre kampen som har herjet markedet for smarttelefoner de siste årene. Samtidig er Apple en av det sørkoreanske selskapets største kunder på komponenter og fabrikkproduksjon av databrikker.

Brikke-veteran Jim Mergard går til Apple.
Brikke-veteran Jim Mergard går til Apple.

Ny Mac-prosessor?

Kommentarer gitt av Patrick Moorhead til Wall Street Journal – han er en tidligere AMD-direktør som nå leder analyseselskapet Moor Insights & Strategy – indikerer at ansettelsen kan bli avgjørende i utvikling av helt nye prosessorer for Apple.

Ifølge Moorhead har Mergard en svært omfattende erfaring både innen utvikling av pc-prosessorer og systembrikker (system-on-a-chip).

Foruten de spesiallagde systembrikkene Apple selv har utformet til produkter som iPhone og iPad, mener den tidligere kollegaen at ekspertisen Mergard bringer med seg kan utnyttes til Apples Mac-portefølje.

Mac-maskinene benytter som kjent Intel-prosessorer og ikke SoC-systembrikker med ARM-basert referansedesign.

- Han (Jim Mergard) er mer enn kapabel til å sørge for både de interne og de eksterne ressursene som er nødvendige for å skape en pc-prosessor for Apple, sier Patrick Moorhead til Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om: