Brikkesalget økte 2,2 prosent i august

Det globale salget av halvledere økte med 2,2 prosent fra juli til august, viser nye tall fra WSTS.

Ifølge World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), som er brikkeprodusentenes egen interesseorganisasjon, omsatte halvlederbransjen for 11,93 milliarder dollar i august, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Investorer følger nå prisutviklingen på minnebrikker på månedsbasis fordi bransjeutviklingen fortsatt er usikker og skjør. Selv om bransjen opplever brukbar etterspørsel fra aktører i PC- og mobiltelefonibransjen, råder det en bekymring for at den tradisjonelt sterke veksten i fjerde kvartal ikke vil komme i like stor grad i år. Bransjen venter derfor i spenning på årets septembertall.

En normal sesongutvikling vil vise en betydelig oppgang i september sammenliknet med sommermånedene august og juli, hovedsakelig fordi elektronikk-produsentene fyller opp sine lagre godt i forkant av salgsøkningen som tradisjonelt kommer i forbindelse med ferie- og høytidsperiodene før utgangen av året.

Sammenliknet med samme måned i fjor, økte halvledersalget med pene 14,2 prosent i august 2002. Oppdelt i regioner viser omsetningen negativ utvikling i Amerika (minus 0,7 prosent) fra juli til august, mens omsetningen i Japan økte med 3,5 prosent i perioden: Asia for øvrig vokste 2,7 prosent og i Europa steg salget med 2,8 prosent etter å ha opplevd en bortimot flat salgsutvikling i juli.

Til toppen