FORBRUKERTEKNOLOGI

Bringer bærbare PC-er til nye høyder

Logitech har lansert et produkt som skal gjøre det mer behagelig å bruke den bærbare PC-en.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2006 - 10:45

En bærbar PC vil alltid være et kompromiss mellom mobilitet og komfort. Den kompakte formen fører gjerne til at de bærbare PC-ene har relativt små tastaturer - ofte med utradisjonell plassering av tastene, og at skjermen er plasser slik at brukeren må se mer nedover enn det som anbefales. Dette kan føre til blant annet stive skuldre og nakke.

Mange - hele 49 prosent av de spurte i en undersøkelse gjort av analyseselskapet GfK i USA, påpekte at varmen fra bærbare PC-er er en ulempe ved bruk.

Dette har ført til at mange som benytter bærbar PC også har investert i separate skjermer, mus og tastaturer, som benyttes når brukere befinner seg på sin faste arbeidsplass - enten i hjemmet eller hos arbeidsgiveren. For å forenkle tilkoblingen, bruker mange en dokkingstasjon.

Logitech annonserte denne uken et produkt som kalles Alto. Dette er et spesielt stativ som løfter den bærbare PC-en opp slik at skjermen kommer i øyenivå med brukeren.

Stativet har også et integrert tastatur med håndflatehviler, og det hele skal kunne kobles sammen på sekunder via en USB-forbindelse. Noen løsning for mus følger ikke med, men stativet er utstyrt med en USB-hub og tre innebygde USB-kontakter, hvor blant annet en separat mus kan kobles til. Det skal også følge med et system som skal forhindre ledningskaos.

Stativet kan, når det ikke benyttes, brettes sammen og ikke måle mer enn 23,7 x 42,8 x 3,6 cm. Det støtter PC-er som veier opptil 4 kg.

Logitech Alto ventes å komme på markedet i Norge i begynnelsen av desember. Veiledende pris er 849 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.