Bringer Chromecast til lydutstyret

Utfordrer Apples AirPlay.

Bringer Chromecast til lydutstyret
Med Google Cast for audio vil mobilapper og Chrome-nettlesere kunne overføre lyd trådløst til kompatibelt audioutstyr, på samme må som man kan overføre lyd og video til Chromecast i dag. Bilde: Google

Google har etter alt å dømme hatt betydelig suksess med enheten Chromecast, som for noen hundrelapper gjør det mulig for brukere av de fleste smartmobiler og Chrome-nettlesere å strømme blant annet videoinnhold til tv-er og andre skjermer med HDMI-inngang. Ifølge Google brukes enhetene stadig mer.

Teknologien som Chromecast bygger på har senere også blitt bygget inn i andre tv-knyttede enheter.

I går kunngjorde Google en ny løsning som stort sett er basert på samme teknologi som Chromecast, men som kun er ment for trådløs overføring av lyd. Den kalles for Google Cast for audio og er beregnet for utstyr som høyttalere, lydplanker og receivere.

Google Cast minner mye Apples AirPlay og flere andre, lignende teknologier. Men Google Cast støttes av både Android- og iOS-enheter, Chrome-nettleseren for Windows og OS X, samt Chrome OS. Blant mobilappene som allerede støtter Google Cast for audio, finner man Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, NPR One, Pandora, Rdio, TuneIn, YouTube og en rekke andre.

En fordel med Google Cast er at datastrømmen i de fleste tilfeller ikke lenger går innom brukerenheten så snart brukeren har overført avspillingen til Cast-enheten. I stedet er det Cast-enheten selv som laster ned mediestrømmen.

Lydutstyret

På mottakersiden er støtten nødvendigvis ikke like bred, helt fra starten av. Ifølge Google vil de første Google Cast Ready-høyttalerne komme på markedet i USA i løpet av våren fra leverandører som Sony, LG og Denon. Enhetene bygger trolig på nye systembrikker leverandører som Broadcom, Marvell og MediaTek.

Ett disse brikkesettene er MT8507 fra MediaTek. Dette er basert på en ARM Cortex-A7-kjerne og støtter formater som PCM, FLAC, DSD og APE med samplingsrater på opptil 192 kHz. Brikkesettet støtter også dekoding av Dolby TrueHD og DTS Digital Surround, Ethernet, Wireless Optical LAN (WoLAN), USB, SPDIF og HDMI. Masseproduksjon av denne systembrikken har allerede startet. Det demonstreres denne uken, sammen med Google Cast for audio, under 2015 Consumer Electronics Show i Las Vegas.

    Les også: