JUSS OG SAMFUNN

Bringer Java-sak til høyesterett

Google ber domstolen gripe inn i copyright-søksmålet til Oracle.

Det går mot en ny runde i saken mellom Oracle og Google om bruken av Java-teknologi i Android.
Det går mot en ny runde i saken mellom Oracle og Google om bruken av Java-teknologi i Android.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. okt. 2014 - 14:32

Google kom relativt seirende ut av den første runden i rettssaken om selskapets bruk av Java i selskapets Android-plattform, en sak som ble anlagt av Oracle for fire år siden. Sentralt var dommerens beslutning om at strukturen til programmeringsgrensesnittet ikke er beskyttet av opphavsrett.

I mai ble det kjent at U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit in Washington har kommet til motsatt konklusjon.

Siden den tid har det vært relativt stille om denne saken, men denne uken ble det kjent at Google har bedt U.S. Supreme Court om å intervenere. Ifølge Reuters mener Google at domstolen må gripe inn for å beskytte innovasjon innen høyteknologi.

Ifølge Reuters skriver Google at selskapet aldri ville ha vært i stand til å innovere dersom synes til Federal Circuit hadde vært gjeldende da selskapet ble dannet.

– Eldre datamaskinselskaper kunne ha blokkert enorme deler av teknologisk utvikling ved å hevde 95 år gamle copyright-monopoler på grunnleggende byggesteiner i datamaskindesign og programmering, skriver Google ifølge Reuters.

Oracle har frist på seg til 7. november med å komme med en respons til Googles henvendelse. Deretter vil U.S. Supreme Court vurdere om domstolen ønsker å behandle saken.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.