Britene får scoringer gratis på mobilen

Når Premiere League sparkes i gang denne måneden, er en britisk mobiloperatør på plass med scoringer levert på mobilen.

Det mye omtalte tredje generasjons mobilnettet begynner å ta form i Europa og enkelte leverandører begynner å komme med tjenester for å sparket i gang salget av mobilene i kjølvannet av byggingen av selve mobilnettene.

Hutchison har i sommer startet en kampanje for å promottere sine tjenester under merkevaren "3 UK" eller bare "3".

Hutchison har betalt 4,4 milliarder pund for sin 20-årige lisens i det britiske mobilmarked, pluss en stor sum til rettighetene å benytte fotballklipp på andre plattformer enn TV.

Målet er å skaffe seg én million kunder ved årets utgang, men så sent som i juni i år var antallet britiske kunder kun 25.000.

Hovedkonkurrenten Orange UK mener at de nett-tilpassede 3G-telefonene til Hutchison 3G ikke fungerer ordentlig, batteritiden skal være for dårlig og selve apparatene kan virke for klumpete for konsumenter som er vant til stadig mindre og mer elegante telefoner.

Men nå satser operatøren på at fotball skal drive opp salget av både tjenester og telefoner vesentlig.

I tre måneder i høst har fotballfans muligheten til å få hentet inn gratis TV-klipp fra Premiere League på 3G-mobilen. Scoringsvarsler, fotballnyheter og lydklipp skal erstatte de tekstbaserte tjenestene som mange fotballfrelste i dag abonnerer på.

Hutchisons informasjonsavdeling opplyser til Propaganda at det er mange ulike varianter man kan motta videoklippene på: i det 40 betal-per-titt kampene de har rettigheter på får man scoringer rett etter de er skjedd pluss høydepunkt i pausene og rett etter matchene er slutt.

I tillegg får man full TV-oppsummering fra alle de 66 live-kampene som Sky har rettigheter til to timer etter at dommerne har blåst av matchene.

I stedet for å måtte beskrive målene for venner som kommer for sent til fotballpuben eller selve kampen, kan britiske fotballfans altså vise scoringene på mobiltelefonen sin. Eller se dem selv på bussen.

Men det er selvsagt en hake. Ifølge en pressemelding fra Hutchison må kundene slå til på tilbudet før 30. september, og man må signere på en såkalt "VideoTalk" prisplan som gir kundene 50 prosent rabatt på den månedlige regningen, som etter tre måneder kan bli høy for mobilkunder som er vant til å betale for SMS og MMS.

Det engelske fotballforbundet ser videre fremover etter denne fotballsesongen: I den nye mobilpakken for 2004-2005-sesongen som nå skal ut på anbud, vil det være muligheter for mobiloperatørene å hente inn TV-klipp fra alle kampene, ikke bare de som er TV-overførte.

Les mer om:
;