TELEKOM

Britene vil ha skatt på bredbånd

Skal finansiere regjeringens utbyggingsplan.

17. juni 2009 - 13:52

Den britiske regjeringen leter som alle andre regjeringer febrilsk etter nye inntektskilder.

Nå har Gordon Brown og hans regjering foreslått å innføre skatt på bredbånd. En av modellene som vurderes er å la alle som har raskere linje enn 2 megabit pr. sekund betale 50 pence pr. måned i flat avgift.

Pengene skal gå til å finansiere Labour-regjeringens mål om å gi alle britiske borgere tilgang til 2 megabit pr. sekund eller høyere hastigheter på hjemmebane.

Forslaget er en del av rapporten «Digital Britain», som er forfattet av kommunikasjonsministeren Lord Carter og som ble lagt fram av kulturminsiter Ben Bradshaw i Underhuset i går.

I denne rapporten går det fram at det endelige målet er å legge fiberoptiske kabler over det meste av de britiske øyene. Dette målet skal nås innen 2017.

Regjeringen mener at den nye skatten er nødvendig for å oppnå disse målene. Årsaken er at private investeringer alene har vist seg å ikke være tilstrekkelige.

- Om markedet alene får råde, vil virkelig superraskt bredbånd bare nå to tredeler av hjem og virksomheter i det kommende tiåret, sier Bradshaw til pcpro.co.uk.

Han mener at det ikke er rom for ytterligere statlige investeringer i kommende budsjetter, og ser heller ingen muligheter for å flytte penger fra andre poster til telekommunikasjonsformål.

Dermed står man igjen med en falt avgidft som skal legges på alle eksisterende bredbåndskunder over et hastighetsminimum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.