5G

Britene vil ta opp konkurransen med Huawei

Storbritannia vil ha USA og andre land med på å utvikle 5G-teknologi for å ta opp kampen mot kinesiske Huawei, ifølge The Times.

Kveldstemning ved Piccadilly Circus i London. Storbritannia vil ha med USA på å danne en gruppe på ti land som kan utvikle egen 5G-teknologi for å bli mindre avhengige av Huawei, ifølge The Times.
Kveldstemning ved Piccadilly Circus i London. Storbritannia vil ha med USA på å danne en gruppe på ti land som kan utvikle egen 5G-teknologi for å bli mindre avhengige av Huawei, ifølge The Times. Illustrasjonsfoto: It's no game / Flickr / creative commons
29. mai 2020 - 14:00

Huawei har fått i oppgave med å bygge ut opptil 35 prosent av infrastrukturen som er nødvendig for å rulle ut den nye datanettverket i Storbritannia.

Ifølge The Times ønsker britene nå å inngå et samarbeid med USA og de øvrige G7-landene, samt Australia, Sør-Korea og India, for å utvikle egen 5G-teknologi.

Avisen The Telegraph skrev forrige uke at statsminister Boris Johnson har bedt embetsverket forberede planer om å kutte ut Huawei innen 2023.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.