5G

Britene vil ta opp konkurransen med Huawei

Storbritannia vil ha USA og andre land med på å utvikle 5G-teknologi for å ta opp kampen mot kinesiske Huawei, ifølge The Times.

Kveldstemning ved Piccadilly Circus i London. Storbritannia vil ha med USA på å danne en gruppe på ti land som kan utvikle egen 5G-teknologi for å bli mindre avhengige av Huawei, ifølge The Times.
Kveldstemning ved Piccadilly Circus i London. Storbritannia vil ha med USA på å danne en gruppe på ti land som kan utvikle egen 5G-teknologi for å bli mindre avhengige av Huawei, ifølge The Times. Illustrasjonsfoto: It's no game / Flickr / creative commons
29. mai 2020 - 14:00

Huawei har fått i oppgave med å bygge ut opptil 35 prosent av infrastrukturen som er nødvendig for å rulle ut den nye datanettverket i Storbritannia.

Ifølge The Times ønsker britene nå å inngå et samarbeid med USA og de øvrige G7-landene, samt Australia, Sør-Korea og India, for å utvikle egen 5G-teknologi.

Avisen The Telegraph skrev forrige uke at statsminister Boris Johnson har bedt embetsverket forberede planer om å kutte ut Huawei innen 2023.

Dette er ikke første gang Indias statsminister, Narendra Modi, anklages for å bruke Pegasus-spionvaren for å overvåke politiske motstandere. Bildet er fra protester mot nettopp slik overvåkning i India i 2021.
Les også

India anklages for å bruke spionvaren Pegasus mot kritiske journalister

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra