Britenes forsvar setter ut IT til USA

Det britiske forsvaret skal inngå en milliardkontrakt for tjenesteutsetting til et EDS-ledet konsortium.

Det britiske forsvaret skal inngå en milliardkontrakt for tjenesteutsetting til et EDS-ledet konsortium.

Den britiske avisa Sunday Times skrev i går at det britiske forsvarsdepartementet står klar til å skrive under en IT-tjenesteutsettingskontrakt («outsourcing») med et konsortium ledet av amerikanske EDS og japanske Fujitsu Services. Andre deltakere i konsortiet, kalt Atlas, er EADS, IBM og Hewlett-Packard.

Kontrakten for Defence Information Infrastructure (DII) er et av verdens aller største teknologikontrakter. Avtalen med Atlas skal gjelde i ti år og ha en samlet verdi på 4 milliarder pund, eller over 45 milliarder norske kroner. Hensikten er å tilby et enhetlig nettverk for den britiske hæren, marinen og luftforsvar, med 200.000 militære brukere og 100.000 sivile. Man antar at prosjektet vil opprette 2000 arbeidsplasser.

Anbudsrunden har vart i tre år.

Avisa har ikke fått nyheten bekreftet fra det britiske forsvarsdepartementet, som bare sier at det vil komme med en kunngjøring «når tiden er inne». Wall Street Journal som refererer saken, har også bare fått «ingen kommentar» fra EDS.

Taperen i anbudet er et konsortium kalt Radii. Det er ledet av amerikanske CSC og omfatter blant annet British Telecom og Thales.

«»

Til toppen