Briter gir blaffen i Internett

De fleste briter bryr seg hverken om den nye økonomien eller om internettmillionærer, skal vi tro en ny meningsmåling fra London.

De fleste briter bryr seg hverken om den nye økonomien eller om internettmillionærer, skal vi tro en ny meningsmåling fra London.

Undersøkelsen, som først ble publisert i Financial Times, viser at hele 93 prosent av alle briter ikke vil jobbe i et nettselskap selv om de får sjansen. Kun tre prosent oppgir at de vil slutte i sin nåværende jobb for å realisere en brilliant dotcom-idé.

Med tanke på den siste tids Internett-hype i Storbritannia ville forskerne, ifølge Wired News, finne ut om drømmen om en dynamisk ny økonomi og "rikdom over natten" hadde rokket ved den hittil sovende britiske gründer-ånden.

Men i stedet ble det avdekket stor skepsis blant det britiske folk.

Undersøkelsen fant at bare én av åtte er misunnelig på de nyrike Internett-millionærene, noe som er overraskende i et land hvor nasjonale spill og lotterier er uhyre populært.

I tillegg avdekker undersøkelsen at blant de 20 prosent av den britiske befolkningen som eier aksjer, er det bare to prosent som investerer i nettselskaper.

Dette til tross for at 52 prosent av "ABC1s" (en britisk terminologi for den mest kjøpesterke gruppen mennesker som markedsførerne følgelig gjerne vil ha som målgruppe) har tilgang til Internett, noe som er betraktelig mer enn de 27 prosentene som daglig leser en "ikke-tabloid" eller såkalt seriøs avis.

Til toppen