SIKKERHET

Britisk advokatbransje rammet av flere cyberangrep

En rekke nettangrep har rammet den britiske advokatstanden. Nylig ble det nedlagt forbud mot at de som hadde hacket advokatfirmaet Ward Hadaway, kunne publisere stjålne data.

Både advokatforeningen og flere firmaer er blant dem som er rammet. Illustrasjonsfoto fra London.
Både advokatforeningen og flere firmaer er blant dem som er rammet. Illustrasjonsfoto fra London. Foto: Colourbox
Lasse Skovgaard, Version 2
10. mai 2022 - 14:00

Den britiske advokatstanden har den siste tiden blitt rammet av flere cyberangrep. Nylig ble advokatforeningen General Council of the Bar, som representerer advokater i England og Wales, rammet, og måneden før var det advokatfirmaet Ward Hadaway.

Det skriver ITWatch.

I en pressemelding skriver advokatforeningen at den har vært utsatt for et «ondsinnet cyberangrep», men at ingen data er kompromittert.

– Vi jobber raskt med våre nettsikkerhetspartnere for å rense og gjenopprette alle systemer og tjenester og utvide sikkerhetstiltakene, skrev advokatforeningen om nettangrepet, som blant annet betydde at e-postsystemer var utilgjengelige.

Nylig forbød en britisk dommer hackerne som angrep advokatfirmaet Ward Hadaway å publisere de stjålne dataene de fikk tak i under et cyberangrep i mars. Hackerne krever drøyt 6 millioner dollar i Bitcoin – som tilsvarer omtrent 57 millioner kroner – i løsepenger for ikke å publisere data.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2

Skjermbilde av en nettside der det står "This website has been unseized"
Les også

Hackergruppe gjenerobret kontrollen over egen, beslaglagte nettside

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.