Atomic Weapons Establishment

Britisk atomvåpen-produsent setter IT-systemer ut i nettskyen

Vil «omfavne mulighetene som moderne IT kan gi».

HMS Vanguard er en av fire britiske ubåter med Trident-raketter.
HMS Vanguard er en av fire britiske ubåter med Trident-raketter. (Bilde: CPOA(Phot) Thomas McDonald)

Vil «omfavne mulighetene som moderne IT kan gi».

Atomic Weapons Establishment (AWE) lager atomvåpen. Det privatiserte foretaket har ansvar for alle deler av utvikling, produksjon og vedlikehold av stridshoder til Storbritannias atomvåpenprogram.

Noen av foretakets interne IT-systemer skal nå flyttes ut i en offentlig nettsky, etter det teknologinettstedet The Register erfarer.

Workday, en større amerikansk tilbyder av skybaserte økonomisystemer og HR-løsninger, skal ha vunnet kontrakt med våpenprodusenten.

AWE har vært hoffleverandør til det britiske atomprogrammet i over 60 år. Den nåværende kontrakten med forsvarsdepartementet i Storbritannia løper fram til 2025.

Deres om lag 4.500 ansatte inkluderer forskere, ingeniører og andre spesialister involvert i det sensitive arbeidet med atomvåpenprogrammet Trident.

På spørsmål om hvilke sikkerhetsvurderinger som ligger bak beslutningen om å ta i bruk en offentlig nettsky, svarer en talskvinne fra AWE at de «har gått gjennom en prosess for å finne en rekke pålitelige leverandører til å understøtte virksomheten, i det pågående arbeidet med å omfavne de mulighetene som moderne informasjonsteknologi kan gi».

Britene har i lengre tid diskutert en mulig avvikling av atomvåpenprogrammet. Med den nye statsminister Theresa May i spissen ble ballen lagt død den 18. juli i år. Da vedtok Underhuset med overveldende flertall å videreføre og oppgradere Trident-programmet. Investeringene er anslått til 41 milliarder pund, tilsvarende over 450 milliarder kroner, fordelt over 35 år.

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen