Britisk bakdør halverer MMS-prisen

MMS blir kanskje ikke noe gullgruve for Telenor og NetCom. For en bakdør åpner for billigere MMS, og en engelsk tjeneste er allerede i gang

Multimediale meldinger med lyd, bilder og videosekvenser har så vidt begynt å vokse frem etter hvert som nye brukere får MMS-klare telefoner.

Den vanlige måten slike meldinger overføres på er at meldingen kommer som en ferdigpakket datafil i MMS-format som din mobiloperatør kjenner igjen og behandler som en MMS-fil. Teleoperatørene kan så føye til fem kroner på din regning.

Men det finnes en kjøkkeninngang, skriver IDG.se. Et engelsk firma har allerede lansert en løsning som gir deg billigere MMS, men det er flere haker.

Utfordringen for Telenor og NetCom er at moderne telefoner blir mer og mer like PC-er. Med WAP-lenker og GPRS-dataoverføring er det mulig å lure seg rundt teleselskapenes taksameter.

Engelske nowmms.com har lansert en løsning som fra deres side er gratis. digi.no har fått tidligere teknisk sjef for mobilt Internett i Telenor, Eirik Eikeberg, til å se på tilbudet fra nowmms. Han jobber i dag for Findexa (Gule Sider) og Loogo.no.

- Du kan sette opp en MMS-telefon til å motta en MMS som en billig SMS-melding med lenker, forteller Eikeberg. Dermed slipper du å betale MMS-prisen. Registrerer du deg hos nowmms og endrer du innstillingene på MMS-profilen i telefonen, kan du sende MMS på helt vanlig måte via nowmms til alle andre nowmms-brukere.

Nowmms.com oppgir på sine sider at tjenesten fungerer både mot NetCom og Telenor. Dette betyr også at den fungerer for alle virtuelle operatører i Norge som jo leier kapasitet av Telenor, deriblant Sense, fordi disse bruker Telenors innstillinger.

Er ikke mottakeren registert hos nowmms, får han/hun en SMS med lenker som krever et tastetrykk.

Men Eikeberg understreker at det ikke er helt gratis. Meldingene overføres via GPRS og dette koster penger. Hos Telenor vil overføring av et bilde fra en kameratelefon på kanskje 20 Kbyte koste 2 kroner, men prisene faller hvis du sender mye.

Den andre og kanskje mindre smertefulle ulempen er at nowmms sender deg reklame som mottytelse for gratis-tjenesten. Hvor ofte du vil motta slike reklamer er ikke kjent.

digi.no har ikke lykkes å få noen kommentar fra NetCom eller Telenor Mobil i denne saken.

Her kan du lese mer om hvordan tjenesten til Nowmms fungerer og her kan du lese om innstillingene du må gjøre.

Til toppen