BEDRIFTSTEKNOLOGI

Britisk Nera-kontrakt til 100 mill.

Nera skal levere CityLink-utstyr og SDH-radioprodukter til den britiske mobiloperatøren One2One for omlag 100 millioner kroner.

13. juni 2000 - 10:38

- Dette er den største enkeltstående radiolinjekontrakten Nera ASA har fått i Storbritannia, opplyser bergenselskapet i en børsmelding.

Leveransen dekker One2Ones komplette behov for SDH-radio og kontrakten er inngått gjennom Neras datterselskap i Storbritannia, Nera Ltd. Prosjektet skal ferdigstilles i løpet av de neste 12 månedene.

Nera Ltd har det siste året jobbet tett med One2One for å følge opp et tidligere anbud for levering av CityLink-radioer. One2One har opplevd sterk vekst i sin kundebase, og for å møte den økte trafikken i sentrale deler av One 2 Ones nett kreves SDH-kapasitet. Dette dekker også fremtidige behov som vil komme som følge av at One2One nylig har fått tildelt en G3-lisens, heter det i børsmeldingen.

One2Ones tjenester dekker i overkant av 98 prosent av Storbritannias befolkning og 80 territorier på fem kontinent gjennom samarbeidsavtaler med 160 operatører. Nåværende samarbeidsavtaler inkluderer alle EU-statene, USA, Canada, Australia, New Zealand, Kina, Hong Kong, Singapore, Sør Afrika og Saudi Arabia. Det britiske selskapet håndterer 180 millioner samtaler hver uke, og ved utgangen av mars hadde selskapet en samlet kundebase på 5.018.000 abonnenter, som gir en markedsandel på 18,5 prosent.

One2One er heleid datterselskap av Deutsche Telekom. Med inntekter på 35,5 milliarder euro i 1999, er Deutsche Telecom Europas største telekomselskap og den tredje største operatøren på verdensbasis. Deutsche Telekom overtok One2One i oktober i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.