Britisk spammer bures inne

En ung britisk spammer må i fengsel etter å ha blitt kjent skyldig i en rekke forhold.

En ung britisk spammer må i fengsel etter å ha blitt kjent skyldig i en rekke forhold.

En 23 år gammel brite, Peter Francis-Macrae, ble i går dømt til seks års fengsel for svindel, kriminell besittelse av eiendeler, trusler om mord og sabotasje, og utpressing. Han er kjent som «Weaselboy», og antas å ha tjent millionbeløp på en kombinasjon av spam og svindel.

Utgangspunktet for Francis-Macraes virksomhet var masseutsendt e-post der han sa han kunne «forhåndsregistrere» eu-domener før de ble offisielt frigitt til registrering. Dette var bløff: Organet som styrer .eu-domenet, EURid, trer i funksjon i desember i år, og åpner ikke for alvor før i april 2006.

En annen bløff var krav om at mottakeren måtte fornye betalingen for ikke å miste domenet de hadde «forhåndsregistrert».

Noen bet på bløffen, og betalte. Andre svarte Francis-Macrae med å klage. Det utløste nye millioner av spammeldinger med trusler. De som klaget direkte, ble truet på livet over telefon. I retten ble det avspilt opptak av to mordtrusler mot tjenestefolk i politiet, framsatt i telefonsamtaler over politiets sentralbord.

Mannen ble arrestert etter å ha framsett registraren for .uk-domenet, Nominet UK. Registraren hadde sendt ut en advarsel mot Francis-Macraes falske fakturaer. Francis-Macrae ringte Nominet, sa han disponerte et botnet på 100 000 zombie-PC-er, og truet med forskjellige former for angrep.

Spammeren skal ha tjent rundt 100 000 pund i uken på denne virksomheten, og sopt inn til sammen mer enn 1,6 millioner pund – 18,5 millioner kroner. Av disse jakter politiet fortsatt på 1,1 millioner pund.

    Les også:

Til toppen