Britiske skoler advares mot Office 2007 og Vista

Det koster mer enn det smaker å oppgradere skolenes PC-er, heter det i en offisiell rapport.

Britiske skoler advares mot Office 2007 og Vista

Det koster mer enn det smaker å oppgradere skolenes PC-er, heter det i en offisiell rapport.

Det offisielle organet som skal håndtere bruken av teknologi i britiske skoler, British Educational Communications and Technology (Becta), har utgitt en ny rapport for å veilede om fordeler og ulemper ved å oppgradere skolenes PC-er til Windows Vista og kontorpakken Office 2007.

I en rapport fra januar 2007, redegjorde Becta for den nye funksjonaliteten i begge Microsoft-nyhetene, og konkluderte med at nyhetene ga merverdi og var mer funksjonelle enn forgjengerne.

I årets rapport er tonen en annen. Den er utarbeidet i samarbeid med et konsulentselskap, Oakleigh Consulting, og konkluderer med å «ikke anbefale» britiske skoler å oppgradere.

Det advares spesielt mot storstilt oppgradering til Office 2007 så lenge man ikke har på plass «mekanismer for å håndtere samspill mellom systemer og potensielle utfordringer rundt digitale skillelinjer».

Becta sier at deres hensikt er å sikre at skoler og høyskoler får mest mulig ut av sine investeringer: «Vårt råd er at man forsikrer seg om at det er en dokumentert kost-nytte-analyse ved en oppgradering til disse produktene, siden kostnadene er betydelige og fordelene er uklare.

Organisasjonen peker på at Office 2007 i utgangspunktet ikke støtter ISOs dokumentstandard ODF (Open Document Format), og antyder at Microsoft selv burde sørge for en slik støtte.

Der det er snakk om en storstilt utskifting av en skoles samlede IT-utstyr, sier Becta at Vista bør vurderes opp mot andre alternativer. Organisasjonen er spesielt opptatt av at skoler gjør elever, lærere og foreldre oppmerksomme på hvor mye gratis programvare som finnes på markedet.

Til toppen