JUSS OG SAMFUNN

Britiske zombie-gjetere fengslet

To britiske zombie-gjetere må sone i fengsel etter en transatlantisk sammensvergelse av hackere.

10. okt. 2005 - 10:39

Fredag falt dommen i den britiske rettssaken mot to medlemmer av hackergruppen THr34t Krew som ble arrestert i England i februar 2003, samtidig som amerikaneren Raymond Stegerwalt ble arrestert i USA.

Mens Stegerwalt ble dømt til 21 måneders fengsel og 12.000 dollar i bot, må britene Andrew Harvey (24) og Jordan Bradley (22) sone henholdsvis seks og tre måneder. Begge hadde erklært seg skyldig i tiltalen som lød på «ikke autorisert endringer av innholdet i datamaskiner med tanke på å ødelegge for driften».

De tre ble arrestert etter samordnede razziaer gjennomført av FBI og britiske National Hi-Tech Crime Unit (NHTCU).

Gruppen laget TK-ormen, en trojaner som de greide å installere på et stort antall maskiner – dommen sier ikke hvor mange. Ved en anledning skal Harvey ha brutt seg inn i en maskin i Texas og brukt den til å plante ormen i 38.000 andre maskiner.

Hackerne ble avslørt fordi en dataekspert i USA reagerte på meldinger de utvekslet i åpne fora, satte dem i forbindelse med TK-ormen, og varslet myndighetene. De skal ha diskutert hvordan de kunne bruke ormen til å kapre folks kredittkort, men ser ikke ut til å ha gjennomført dette i praksis. De britiske påtalemyndighetene sa de ikke kunne tallfeste skadene, blant annet fordi mange av ofrene ikke hadde noen anelse om PC-en deres var infisert.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.