Broadband-løsning i løpet av få uker

Begge eierne i mobilselskapet Broadband Mobile sier de vil ut av sine eierposisjoner. Mobilsjefen i Sonera tror skjebnen til selskapet er klar i løpet av få uker.

Begge eierne i mobilselskapet Broadband Mobile sier de vil ut av sine eierposisjoner. Mobilsjefen i Sonera tror skjebnen til selskapet er klar i løpet av få uker.

Soneras mobilsjef Aimo Olkkonen, sier til dn.no at årsaken til at Sonera nå vurderer å selge seg helt ut av den norske UMTS-satsningen Broadband Mobile er Enitels strategiske bråsving.

- Det er vanskelig å fortsette en fullverdig satsning når partneren trekker seg ut, sier han.

Som digitoday.no skrev fredag sliter Sonera med flere UMTS-prosjekter som har gitt selskapet en tyngende gjeldsbelastning.

Det minste av prosjektene er selskapets halvpart av Broadband Mobile, ett av de fire selskapene som fikk norsk UMTS-konsesjon i november i fjor. Så langt er det lagt 300 millioner kroner i prosjektet, men nå sier begge eierne at de aller helst vil ut.

Da Enitel før ferien la fram sin nye strategi, inngikk det i den at selskapet skulle selge seg ut av sine mobilengasjement. Nå får Enitel følge av Sonera, som har det kanskje enda mer travelt enn Enitel med å finne fram til en permanent løsning.

Soneras største UMTS-prosjekt er dets 43 prosents eierandel i det tyske mobilselskapet Group 3G sammen med spanske Telefonica. Der har Sonera så langt investert 3,1 milliarder dollar. Da kvartalstallene ble lagt fram mandag kunne selskapet fortelle at nå er bremsene satt på og selskapet vil ikke bidra med ytterligere finansiering eller lånegarantier. Sonera legger til grunn betydelige besparelser på infrastrukturdeling i Tyskland.

Administrerende direktør i Broadband Mobile, Bjarne Aamodt, sier til dn.no at frem til det motsatte er bevist velger han å tro at nye eiere og investorer er interesserte i å føre selskapet videre.

Til toppen