TELEKOM

Broadnet klager på vedtak om lovbrudd i nødnettsaken

Nødnettets underleverandør Broadnet klager på Nasjonal kommunikasjonsmyndighets konklusjon om at det har brutt sikkerhetsloven.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
12. des. 2017 - 09:22
 Nødnettets underleverandør Broadnet klager på Nasjonal kommunikasjonsmyndighets vedtak, og avviser brudd på sikkerhetsloven. 
 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sendte i november vedtak om retting og varsel om overtredelsesgebyr til Broadnet, etter det tilsynet mener er flere alvorlige brudd på ekomloven. Bakgrunnen var den såkalte nødnettssaken.

Nå klager Broadnet på vedtaket, melder NRK.

– Vi fastholder at vi ikke har brutt loven slik Nkom hevder. Vi er uenige med Nkom i både beskrivelse og forståelse av de faktiske forhold, juridiske vurderinger, måten deler av tilsynet er gjennomført på og de konklusjonene Nkom trekker, sier driftsdirektør Torbjørn Krøvel i Broadnet i en pressemelding.

Broadnet viser blant annet til Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) konklusjon i sin klage. PST etterforsket saken, men henla den tidligere i høst med den begrunnelse at sikkerhetsloven er uklar om hva som er straffbart.

Broadnet har samarbeidet med myndighetene som har gransket selskapet, og dette vil fortsette til tross for klagen.

 

 

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.