Broadwell kommer sent

Ikke forvent bred tilgang til prosessoren i år, sier Intel.

Broadwell kommer sent
Intels Broadwell-prosessorer (th) vil være en hel del mindre enn prosessorer basert på dagens Haswell-teknologi (tv). Bilde: Intel

Prosessorprodusenten Intel forteller at deres nyeste prosessorarkitektur, Broadwell, ikke vil rulles ut for fullt før neste år. Den største endringen er at det tas i bruk 14 nanometers prosessteknologi. Dagens mest avanserte Intel-prosessorer lages med 22 nanometers prosessteknologi.

Broadwell er en videreføring av den populære Haswell-arkitekturen, som ble lansert i fjor sommer. Haswell introduserte blant annet merkbart forbedret batterilevetid for bærbare maskiner, inkludert de nyeste MacBook Air-modellene som presterte rundt 12 timers varighet.

Det annonseres fremdeles Haswell-baserte produkter, som nye Microsoft Surface Pro 3 og den rimeligste versjonen av iMac som ble kunngjort for få dager siden.

De siste årene har produkter med Intels ferskeste brikkesett stort sett kommet i butikkene rundt sommeren/høsten, men det blir ikke tilfellet i år.

Intel bekrefter ovenfor Cnet at noen få Broadwell-produkter kan ventes i butikkene mot slutten av 2014, disse vil i så fall basere seg på Core M-brikkene. Denne versjonen av prosessoren spesielt designet for de tynneste og mest mobile enhetene, som hybridmaskiner som kombinerer nettbrett-utforming og laptop-funksjonalitet.

Bred utrulling av Broadwell-baserte produkter vil imidlertid først finne sted tidlig neste år. Vi må altså vente lenger på enheter som virkelig utnytter mulighetene i den nye prosessoren, enten det er snakk om en splitter ny generasjon av MacBook Air eller enda mer spennende Windows 8.1-maskiner.

Broadwell lover ytterligere forbedret strømhåndtering, med andre ord kan vi vente oss enda bedre batteritid på enhetene, samtidig som ytelsen skal bli enda høyere.

    Les også: