JUSS OG SAMFUNN

Brøt ikke loven ved IT-innkjøp

Oslo kommune frikjent for anklager om lovstridige Microsoft-krav.

14. sep. 2009 - 11:38

Oslo kommune kunngjorde i mai at de skulle kjøpe inn nytt e-postsystem for minst 30.000 konti og inviterte til offentlig anbud.

Kommunen har tidligere standardisert på Microsofts Office-pakke som kontorstøttesystem, med tilhørende Outlook som brukerprogram for e-post.

Derfor ble det forutsatt at serverprogramvaren, samt programvare som muliggjør tilgang via nettleser (såkalt «tynn klient») som de nå skulle kjøpe inn støttet Outlook som brukerprogram.

Oslo SV og to ulike programvare-leverandører reagerte kraftig på det de mente var et ufravikelig krav om at kun programvare fra Microsoft kunne benyttes.

Partene klaget derfor byrådet inn for brudd på konkurranselovgivningen.

Byrådet og prosjektlederen for anskaffelsen var raskt ute og avviste at de brøt loven.

Han får støtte fra Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) som nå har konkludert med at Oslo kommune ikke brøt regelverket i forbindelse med innkjøpet.

- Jeg er svært tilfreds med kjennelsene. Siden saken dukket opp har jeg hele tiden blankt avvist at anbudsgrunnlaget utgjorde noe regelbrudd. Jeg konstaterer at KOFA deler dette synet, sier finansbyråd Stian Berger Røsland i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.