BEDRIFTSTEKNOLOGI

Browsium vil redde de siste IE6-brukerne

Plugin får IE6-avhengige fagsystemer til å fungere i Internet Explorer 8 og 9.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. feb. 2012 - 09:06

Andelen av Windows-brukere som benytter Internet Explorer 6 har falt kraftig de siste årene, men fortsatt henger en hel del igjen. I vestlige land er dette primært brukere i bedrifter som benytter gamle fagsystemer som er spesielt tilpasset IE6 i en tid da Microsofts nettleser var nærmest enerådende.

For bedriftene vil ofte være kostbart å oppgradere fagsystemene til en moderne, webstandardbasert løsning. I verste fall er leverandøren for lengst nedlagt. Mange velger derfor å leve med ulempene det er å benytte en nettleser som er totalt utdatert, både når det gjelder sikkerhet og funksjonalitet.

Denne uken lanserte selskapet Browsium en løsning som kanskje kan befri disse bedriftene fra Internet Explorer 6 og 7. Løsningen kalles for Ion og er en nettleserplugin til Internet Explorer 8 og nyere.

Ion er ikke det første produktet som lover dette, heller ikke fra Browsium. Men i motsetning til forgjengeren, UniBrows, krever ikke Ion tilgang til en IE6-motor. I stedet benyttes en strengerstatningsfunksjon som i sanntid overstyrer HTML, JavaScript og CSS fra nettleseren.

Den tidligere bruken av IE6-motoren skal ikke ha vært helt problemfri, lisensmessig.

Ion støtter også at eldre ActiveX-kontroller, for eksempel Java, kjøres side om side med nyere versjoner.

Konfigurasjonsverktøyet for Ion. <i>Bilde: Browsium</i>
Konfigurasjonsverktøyet for Ion. Bilde: Browsium

Brukere av Ion vil kunne besøke vanlige nettsteder og få vist dem på ordinært vis i Internet Explorer. Hvilke nettsteder og -applikasjoner som Ion skal ta seg, kan i bedrifter sentralstyres av IT-administratorer, slik at det hele fungerer sømløst for brukerne.

Det er mulig for potensielle kunder å teste Ion fritt i 60 dager. Ifølge The Inquirer vil det koste en bedrift 5000 dollar i grunnpris for Ion. I tillegg kommer en lisens per pc som avhenger av antallet lisenser og kundespesifikke krav. I et priseksempel beskrevet hos CNET News oppgis det en pris på 7 dollar per pc, per år. Løsningen tilbys nemlig som et abonnement som inkluderer fri tilgang til oppdateringer.

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.