Brrrr!!!!!

"Norge er et fint land, men det burde vært stengt om vinteren!"

Uttalelsen over er etter sigende et sitat fra Oda Krogh. Hun tilhørte den såkalte Christiania-bohémen, sånn en gang rundt nest-siste århundreskifte. Og ettersom hun både var gift med kunstneren Christian Krogh og (høyst sannsynlig) hadde forfatteren Hans Jæger som elsker, må vi bare anta at hun fant sin egen måte å bekjempe kulda på.

Det er jo noe som heter at nød lærer naken kvinne å spinne. Og i denne temperaturen hender det at selv jeg leker med tanken på å kle meg litt mer etter været. Jeg bruker alltid korte skjørt, sommer som vinter, og denne forfengeligheten stilles akkurat nå på en hard prøve. - Nylonstrømper er rett og slett fordømt kaldt i femten minus!!

Når jeg likevel biter tennene sammen, skyldes det to ting: For det første at jeg både bor og jobber sentralt i Oslo, og følgelig har luksusen av å rekke til kontoret før knærne antar blåtonen (i hvert fall hvis trikken er sånn omtrent i rute). Og for det andre at hvis jeg må velge, så vil jeg ærlig talt heller ha sterke mannsarmer enn stil-longs å varme meg i!

Jada, jeg vet at mange av dere kjenner kvinner som bruker stil-longs, og dere elsker dem likevel. For den sakens skyld så ville sikkert min egen kjære beholde gløden selv om jeg trakk i superundertøy nå og da. Men det er noe med hvordan man føler seg også, og jeg føler meg rett og slett heller kald enn ukledelig.

Hvilket minner meg om en god historie: Det sies at da Greta Garbo insisterte på silkeundertøy til rollen i Kameliadamen, og regissøren innvendte at ingen ville se denne delen av kostymet uansett, repliserte divaen følgende: "But I will KNOW it is silk, and I will WALK differently!"

Sånn er det med meg også. Jeg går litt rankere, og føler meg definitivt bedre, når jeg tillater meg å kokettere litt. Selv om det er kaldt.

Heldigvis fikk jeg litt hjelp etter forrige ukes innlegg om Språkrådet. Da var det nemlig en del av leserne som var så snille at de ville hjelpe meg å holde varmen ved å flambere meg per e-post. ;-)) Og i femten kuldegrader er jeg glad for alle bidrag - så lenge jeg får ha på meg hva jeg vil.

Til toppen